13-vuotias mäkihyppääjä järisytti hirmuloikallaan

13-vuotias Alvin Le hyppäsi viikko sitten ensimmäistä kertaa elämässään suurmäestä. Le venytti Lillehammerin mäestä parhaimmillaan kovat lukemat 135 metriä.

9-vuotiaana lajin aloittanut ja ensituntumansa suksiin mäkihypyssä ottanut norjalainen Le venytti ensimmäisellä suorituksellaan 123 metriä. Hän kertoi Dagbladetille, että yllättyi ensimmäisen hypyn tuloksestaan. Toisella hypyllä metrejä tuli roimasti lisää, kun se kantoi 135 metrin lukemiin.

– Todella hienoa saada noin hyvä hyppy. Olin hiukan hermostunut ensimmäisessä, mutta totuin lopulta siihen, Le sanoi.

Lillehammerin suurmäen kesämäkiennätys on Norjan Tom Hilden nimissä. Hyppy kantoi tuolloin 145 metriä. Kesämäkiennätys oli vuonna 2007 Len saavuttamissa lukemissa. Norjan kolminkertainen arvokisamitalisti Sigurd Pettersen teki ennätyksen 27-vuotiaana. 

Talvella hypätty ennätys on Sveitsin Simon Ammannilla, joka venytti 146 metriä. Suomen Janne Ahosella oli hallussaan mäkiennätys vuonna 2005. Tuolloin 27-vuotiaan Ahosen hyppy kantoi 137 metriä.

Len vanhemmat olivat aluksi skeptisiä poikansa harrastuksen suhteen. 

– Emme olleet kovin innoissamme siitä. Emme ole hiihtäneet kovinkaan paljoa. Olimme skeptisiä mäkihypyn aloittamisen suhteen, kun hän tuskin pääsi lähtemään hiihtoladulle, Len isä Hoang Le kertoi.

Le harrastaa hiihtolajien lisäksi jalkapalloa ja yleisurheilua. Hänen valmentajansa ja entinen mäkihyppääjä Kristian Forseth Karlsen sanoo Letä supertalentiksi. 

– Hän voi päästä niin pitkälle kuin haluaa. Kiinnostus voi kadota, mutta tässä on urheilija, jolle en usko käyvän niin, Karlsen sanoo ja painottaa, ettei halua laittaa paineita 13-vuotiaalle Lelle.

Katso Alvin Len hypyt tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat