Tavoitteena kirkas katse? Näin pääset luonnollisesti eroon tummista silmänalusista

Tummat silmänaluset häiritsevät erityisesti naisia ikään katsomatta. Onneksi on kuitenkin olemassa useita luonnollisia keinoja oman ilmeen raikastamiseksi – ja tummista silmänalusista eroonpääsemiseksi.

Pilaako väsynyt katse haaveesi raikkaasta olemuksesta? Tummat silmänaluset luovat helposti illuusion väsyneestä olemuksesta, mutta niistä on mahdollista päästä eroon kätevillä vinkeillä.

Hoida silmänympärysihoa

Kun ihminen ikääntyy, vähenee ihon elastisuus luonnostaan ja nuoruuseliksiirinäkin pidetyn kollageenin tuotanto elimistössä hidastuu. Iho silmien ympärillä on erityisen herkkää ja siksi ikääntymisen vaikutukset näkyvät usein juuri silmien ympärillä ensimmäisenä. Silmienympärysiho kaipaa siis erityishuomiota.

Ihon kosteustasapainon ylläpitämisen merkitys korostuu kun vuosia kertyy lisää: iho kaipaa apua pysyäkseen kimmoisana mahdollisimman pitkään. Huolellinen kosteutus voi siten auttaa palauttamaan pirteyden katseeseen ja karistamaan muistot tummista silmänalusista, kun silmänympärysiho voi hyvin.

Nuku hyvin

Iho on ihmiskehon suurin yksittäinen elin ja se korjaa jatkuvasti itse itseään, jonka takia uni on äärimmäisen tärkeää myös iholle. Yksi tärkeimmistä resepteistä tummista silmänalusista eroonpääsemisestä haaveilevalle onkin riittävä uni. Terve iho tarvitsee riittävästi unta – ja erityisen herkkä silmänympärysiho janoaa sitä.

Juo riittävästi vettä

Vettä olisi tärkeää nauttia päivittäin enemmän, kuin mitä vettä haihtuu elimistöstä. Nestevajaus heijastuu helposti koko kehoon. Lieväkin nestevajaus saattaa näkyä nopeasti myös tummina silmänalusina.

Vettä olisi tärkeää nauttia päivän mittaan tasaisin väliajoin. Kun elimistön nestetasapaino on kohdillaan, voi olo muuttua huomattavasti pirteämmäksi – ilman tummia silmänalusia.

Syö hyvin

Keho heijastaa helposti ihoon huonot ruokailutottumukset. Epäterveellinen ravinto näkyy siksi helposti myös tummina silmänalusina. Jos siis haaveilee tasaisemman värisistä kasvoista, on tärkeää kiinnittää huomiota terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon.

Myös omaa suolankäyttöä olisi syytä tarkkailla, jos tummat silmänympärykset pistävät silmään. Suola kerää nestettä ja turvottaa ja siksi suolan vaikutukset saattavat näkyä tummumisena herkässä silmänympärysihossa.

Suojaa iho auringolta

Silmänympärysiho on erityisen ohutta ja siksi myös aurinkovoiteen käytön tärkeys juuri herkimmille ihoalueille on hyvin tärkeää, jos mielii päästä eroon tummista silmänalusista. Auringon ultraviolettisäteet lisäävät lisäksi rusketuksen vuoksi elimistön melatoniinituotantoa ja siksi silmänympärysten väri saattaa muuttua, kun ihoa ei suojata huolellisesti.

Meikkaa huolellisesti

Vaikka pitäisi kokonaisvaltaisesti huolta omasta terveydestä, kärsivät jotkut tummista silmänalusista geneettisistä syistä johtuen. Aina tummista silmänalusista ei nimittäin pääse eroon, vaikka kuinka hoitaisi ihoaan oikein. Silloin on kuitenkin mahdollista opetella peittämään silmänaluset meikillä taitavasti.

Tummempienkin silmänalusten peittämiseen sopii ensiapuna peittävä meikkivoide tai nestemäinen peitevoide. Kun sävy on tarkkaan valittu, huolellisella häivytyksellä tottumattomampikin meikkaaja pääsee eroon tummista silmänalusista.


Lue myös:


Lähde: Beauty-tips

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja