Tavarajuna vaurioitui nuorten tihutyöstä Kemissä – VR:n turvallisuusjohtaja: "En ole nähnyt vastaavaa"

Kolarista saapunut tavarajuna törmäsi Kemin rautatieaseman kohdalla niin kutsuttuihin jarru- tai pysäytyskenkiin iltayhdeksän jälkeen.

Kaksi nuorta miestä tyhjensiperjantai-iltana Kemin rautatieasemalle jauhesammuttimen raiteille. Paikalle mennyt poliisipartio tavoitti lähistöltä alle 18-vuotiaan nuoren miehen, joka vastasi toisen epäillyn tuntomerkkejä.

Nuori mies tunnusti tyhjentäneensä jauhesammuttimen junaraiteille. Puhuttelun yhteydessä partiolle selvisi myös, että nuorukaiset olivat lisäksi asettaneet raiteille jarrukenkiä, johon Kolarista tullut tavarajuna törmäsi. Juna oli vaurioitunut törmäyksessä ja tilanteessa oli ollut olemassa suuri vaara, että juna olisi suistunut raiteiltaan.

VR:n liikenne- ja turvallisuusjohtaja Ilkka Heiskanen kuvailee aineellisia vahinkoja rahallisesti pieniksi. Hän ei muista nähneensä urallaan vastaavaa tapausta.

– Tästä aiheutui veturille pienempiä vaurioita. Raiteet pysyivät kunnossa, niistä ei löytynyt vikaa tarkastuksessa.

Juna oli saapumassa asemalle, minkä vuoksi juna oli kulkenut melko hiljaista vauhtia. Nuorten teossaan käyttämän jarrukengän alkuperä ei toistaiseksi ole tiedossa. Toistaiseksi ei ole myöskään tiedossa, kuinka pojat mahdollisesti ovat laitteen saaneet haltuunsa.

– Jarrukenkä on muutaman kilon painoinen laite, joka laitetaan junan pyörien eteen ja estää junaa pääsemästä liikkeelle.

– Aina kun raiteilla on sinne kuulumattomia esineitä, siinä on mahdollinen vaaratilanne kyseessä.

Poliisi tutkii tekoa törkeänä vahingontekona ja liikenteen häirintänä.

Lue myös:

    Uusimmat