Tauti vei tytön vuorokaudessa sairaalaan – äiti julkaisi varoittavat kuvat aivokalvontulehduksen oireista

Äiti julkaisi shokeeraavat kuvat tyttärensä nopeasti etenevistä oireista. Tältä aivokalvontulehdus voi näyttää.

Äiti Sarah Parker julkaisi Facebookissa kuvasarjan tyttärensä vakavasta sairaudesta herättääkseen vanhempia huomaamaan oireet ajoissa.

Pieni piste rinnassa oli ensimmäinen oire aivokalvontulehdusta aiheuttavasta B-seroryhmän meningokokkista. Tytön kunto romahti vuorokaudessa. 

Ihottuma yksi viimeisimmistä oireista

Ensimmäinen kuva on otettu aamulla puoli kymmenen aikaan, jolloin tytön rinnassa oli ainoastaan yksi, tuskin huomattava piste. Kuvasarja osoittaa, kuinka iho-oireet etenevät tunti tunnilta päättyen kuvaan, jossa tyttö makaa sairaalan sängyllä letkujen ympäröimänä. Viimeisimmässä kuvassa tyttö on kaukana siitä iloisesta ja huolettomasta tytöstä, jota hän oli ainoastaan 24 tuntia aiemmin.

Äiti kertoo taudin nopean etenemisen herättäneen hänessä lukuisia ajatuksia ja tunteita.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Vihaa siitä, etten tiennyt muita taudinmuotoja ja siitä, että olisimme voineet suojella häntä. Turhautuneisuutta kivusta, jota hän tuntee nyt joka päivä taudin takia.

Äiti toteaa heidän olevan kuitenkin todella onnekkaita lääkärin tunnistettua mitättömiltä vaikuttaneet oireet ajoissa. Jos tauti olisi jäänyt huomaamatta, mitä tahansa olisi saattanut tapahtua. Tästä syystä hän haluaakin jakaa tietoa sairaudesta ja siitä, miltä oireet todellisuudessa voivat näyttää.

– Julkaisin kuvat ihottumasta ja sen etenemisestä näyttääkseni, miltä ihottuma näyttää ja kuinka nopeasti se voi muuttua. Mutta muistakaa, että ihottuma on tyypillisesti yksi viimeisimmistä taudin oireista, äiti muistuttaa.

Lähde: Goodtoknow

***

3:04

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja