Tatuointi uudistaa pöytää

Vanhat, rakkaat huonekalut muuttuvat kuin uusiksi ja kodin tilat saavat ansaitsemansa huomion tuoreella maalipinnalla.

Koko kalustoa ei ole tarpeen vaihtaa joka kerta kaivatessaan piristysruisketta asunnon sisustukseen. Ota pensselit ja hiekkapaperi esille ja hanki sopivat maalit.

Vaakaraidat laajentavat huonetta

Seinän paksuilla vaakaraidoilla on suurentava vaikutus pienessä huoneessa ja saman värin eri sävyt tyynnyttävät. Kokeile luontoystävällistä maalia vähentääksesi myrkkyhöyryjä, varsinkin jos päätät raidoittaa makuuhuoneesi. Kahden ja puolen metrin korkuiseen huoneeseen istuvat noin puolen metrin levyiset raidat. Raitojen välit voi merkata noin neljä senttiä paksulla maalarinteipillä, joka poistetaan, kun seinät on maalattu.

Pitääksesi linjat suorina, mittaa ja merkkaa raitojen rajat ylhäältä alas lyijykynällä. Merkitse oikea korkeus vaakasuunnassa noin metrin välein ja yhdistä merkit lopulta maalarinteipillä.

Alusta seinä pohjamaalilla. Maalaa sitten seinänkaistaleet omilla sävyillään, aloittaen liukuvärimäisesti ylhäältä vaaleimmasta sävystä ja edeten alimpaan tummimpaan sävyyn.

Maalaa hiukan raitojen rajana toimivan maalarinteipin päälle, jolloin maali ei valu helposti seuraavan raidan puolelle. Värjää hauskana visuaalisena yksityiskohtana silmien tasolla oleva raita puolikiiltävällä maalilla. Se erottuu jännästi mattapintaisista kumppaneistaan.

Energiaa toimistoon

Tuo potkua tylsännäköiseen työhuoneeseen hankkimalla seinälle kolme muistitaulua, jotka saavat pirteän värikäsittelyn. Maalaa kukin taulu puolikiiltävällä maalilla, ja valitse jokaiselle saman värin eri sävy. Ei kuitenkaan kannata valita ihan viereisiä sävyjä, vaan hypätä yhden värimyynnöksen yli. Naapurisävyt kun eivät välttämättä erotu toisistaan säväyttävän vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Korkkipinnan maalaamisessa ongelmana on, että pinta saattaa myöhemmin halkeilla, kun siihen kiinnittää nastoja. Yhdistä siis ennen korkkipinnan maalaamista neljäsosa maalia puolikkaaseen kupilliseen vettä. Kikka auttaa maalin hartsikalvon rikkomisessa ja korkki säilyy käyttökelpoisena.

Maalaa kaikkien taulujen kehykset tummimmalla sävyllä. Jätä silti kehysten käsittely viimeiseksi, jotta pystyt kätevästi päällystämään korkin maalauksessa sattuneet lipsahdukset.

Musta on aina muodissa

Omistat ehkä monenvärisiä, kiehtovia esineitä, joita olisi mukava esitellä kotona. Ne vain eivät sovi yhteen eivätkä varsinkaan nykyisen sisustuksesi väreihin.

Ratkaisuksi voit ostaa mustaa maalia, sillä ikuisesti trendikkään pikkumustan tunnusväri toimii myös lähes kaikissa interiööreissä. Kasaa antikvariaattilöydöt ja ajanmukaistusta odottavat huonekalut muutaman sanomalehden päälle sopivaan maalaustilaan ja aloita hommat!

Mööpeleille parhaan pinnan saat kiiltävällä tai lateksiemalimaalilla. Kynttilänjalat, vaasit ja maljakot pinnoittuvat kiiltävällä lakkasuihkemaalilla.

Tatuoitu pöydänpinta vie huomion

Pue vanhan pöydän pinta muotikuosiin sapluunan avulla. Hio alkajaisiksi puinen pöytä hienorakeisella hiekkapaperilla sileäksi ja vedä sitten maalarinteipillä pystysuuntaiset rajat pöydän keskelle tulevalle kuvioinnille.

Aseta pöydän pituinen sapluuna tukevasti paikoilleen kevyen, suihkutettavan liiman avulla. Maalaa kuviot töpöttämällä melko kuivalla pensselillä. Jos pöytä on pitkä, poista muotti puolivälissä, anna maalatun pinnan kuivahtaa vartin verran ja siirrä muotti huolellisesti uudelle paikalle.

Jätä valmis työ kuivumaan yön yli. Varmista maalauksen kestävyys päällystämällä pöytä kahdella kerroksella kirkasta akryylipolyuretaanimaalia.

MTV3/Eira Talka/redbookmag.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja