Mainos

Tattarisuon palo: Palomiehillä raskas urakka sankassa savussa

Tattarisuolla eilen syttynyt maastopalo on saatu sammutettua. Palo sai ilmeisesti alkunsa palamaan syttyneestä romuautosta ja levisi nopeasti kymmeniin muihin romuautoihin ja läheiseen maastoon.

Päivystävän palomestarin mukaan varsinaiset sammutustyöt saatiin päätökseen aamuyön aikana. Urakka oli raskas palomiehille.

– Siellä oli työkoneita auttamassa meitä. Ilmanlaatu oli palomiehille erittäin huono, koska tulipalossa oli mukana paljon muovia, kumia ja metalleja. Jouduimme toimimaan suojattuina, palomestari Taisto Hakala kertoo.

Palo levitti eilen sankkaa, mustaa savua ja hajuhaittoja ympäri Helsinkiä. Palomestarin mukaan onni onnettomuudessa oli se, että eilen ei tuullut - savu nousi vain ylös ja haihtui. Tilanne olisi ollut toisenlainen, mikäli savu olisi päässyt kulkeutumaan tuulen mukana. Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä. Poliisi tutkii asiaa.

– Sanotaan nyt näin, että tämän tyyppiset palot syttyvät itsestään hyvin harvoin. On tässä luultavasti joku inhimillinen tekijä mukana - se ei välttämättä tarkoita sitä, että joku olisi sen sytyttänyt tahallaan, vaan siellä on voinut olla joku työ, joka on ollut huonosti vartioitu, Hakala sanoo.

Tattarisuon palo oli hankala sammuttaa myös siksi, että palopaikka oli tiiviissä korttelissa. Palavan romun vieressä oli vain verkkoaita, jonka takana oli lisää painavaa materiaa. Palomestarin mukaan jälkityöt täytyy hoitaa todella tarkasti, ettei palopaikalle jää kyteviä pesäkkeitä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.