Tätä on moni odottanut: Uusi Skoda Octavia markkinoille myös hybridinä

0:47

Skoda on kertonut tuovansa markkinoille yhdeksän kokonaan uutta mallia vuoteen 2021 mennessä. Yksi näistä on vuonna 2020 esiteltävä uuden sukupolven Octavia, joka tulee tarjolle ensimmäistä kertaa myös hybridinä.

Pääkuvan video

Skoda toi myyntiin panssari-Superbin

Seuraavat kolme vuotta tulevat olemaan hyvin merkittäviä 123-vuotiaan autonvalmistajan historiassa. Vaikka Skoda on viime vuosina keskittynyt katumaasturimallistoonsa, on sen yksi tärkeimmistä tulevaisuuden julkistuksista myyntitilastoja dominoivan Octavian uusi sukupolvi. Jotain Octavian suosiosta kertoo se, että viime kuussa Skodan tehtaalta rullasi ulos jo kuudes miljoonas yksilö. Viime vuonna suosikkiautoa myytiin 418 000 kappaletta.

Taannoin kasvojenkohotuksen saanut Octavia ei ole vielä täysin uuden mallin tarpeessa, vaan Skodan mukaan sen aika on vuonna 2020. Luvassa on kuitenkin suurehko loikka eteenpäin, sillä Octavian kerrotaan tulevan viimeinkin tarjolle myös hybridinä. Emoyhtiö Volkswagenin päivitetylle MQB-alustalle rakentuva Octavia ei tule hylkäämään perinteisiä bensiini- ja dieselmoottoreita, mutta ne saavat rinnalleen sekä kevythybridin että ladattavan mallin.

Superb tulee saamaan hybridikäsittelyn jo ensi vuoden faceliftin yhteydessä. Skodan ensimmäinen täyssähköauto tulee puolestaan olemaan pikkuisesta Citigosta johdettu Citigo E. Sen ensiesittely on määrä pitää vuoden 2019 aikana.

Lähde: Auto Express

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja