Tätä kolmen minuutin sääntöä jokaisen vanhemman tulisi noudattaa

7:24

Kuinka paljon aikaa todella käytät lapsen halaamiseen ja kuuntelemiseen? Bright side -sivusto kertoo psykologin paljastamasta kolmen minutin kikasta, joka kannattaa ottaa osaksi jokaista päivää.

Miten rankkaa lapsiperhearkea jaksaa? Katso yllä oleva video!

Pitkän työpäivän jälkeen saattaa tuntua, ettei ylimääräistä aikaa ole hukattavana. Kaupassa täytyy käydä, ruoka pitää tehdä, kotitöitä hoitaa ja jossain välissä olisi vielä harrastettava liikuntaa ja levättävä. Kuinka paljon siinä ehtii viettää aikaa lapsen kanssa?

Lapsen kanssa tulee todennäköisesti syötyä, luettua iltasatu ja annettua hyvänyön suukko. Syytä olisi kuitenkin ottaa myös kolme minuuttia aikaa lapselle, kun tämän näkee. Psykologi Nataliya Sirotichin mukaan ne voivat olla päivän tärkeimmät ja ne voivat kasvattaa luottamusta lapseen.

Kolmen minuutin sääntö

Kolmen minuutin säännön mukaan lapsi täytyy tavata joka päivä niin, kuin ette olisi nähneet pitkään aikaan, oli erossa oltu sitten vain viiden minuutin kauppareissu tai useampia päiviä. Ole lapsen silmien tasolla ja käytä kolme minuuttia lapsen halaamiseen ja kysy, mitä tapahtui, kun ette nähneet. Mitä lapselle todella kuuluu?

Jos aikaa ei anna kuulumisten kertomiseen, lapsi ei ehkä enää kerro todella tärkeitä asioita ja jossain vaiheessa ne eivät ehkä enää tunnu kertomisen arvoisilta. Vanhemmat voivat siis menettää todella tärkeitä asioita pienokaisensa elämästä.

Toisaalta jos tilaisuutta kuulumisten kertomiseen ei anneta, toiset lapset saattavat kertoa asioitaan koko illan aina muistaessaan yksityiskohtia päivän kulusta. Silloin vanhemmilta saattaa jäädä kuulematta osa tarinasta ja lapsen puheesta tulla vain taustahälinää.

Kolmen minuutin sääntö ei kuitenkaan tarkoita, etteikö lapsen kanssa kannattaisi viettää enemmän aikaa kuin kolme minuuttia. Mitä enemmän, sen parempi!

Lähde: Bright side

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja