Tätä hengitystekniikkaa laivaston erikoisjoukot käyttävät keskittyäkseen – kokeile!

Jokainen meistä voi nyt oppia hengitystekniikan, jota Yhdysvaltain laivaston erikoisjoukot käyttävät keskittymistä vaativissa tilanteissa. Tällä tekniikalla lasket stressitasoa huomattavasti jo muutamassa minuutissa!

Hengityksen kontrolloiminen on oiva tapa vaikuttaa välillisesti sekä kehoon että mieleen.

Tee seuraava harjoitus aina, kun keskittymiskykysi tuntuu olevan hukassa. Hengitysharjoitus on helppo eikä vie aikaa kuin muutaman minuutin. Voit siis suorittaa sen missä ja milloin vain, vaikkapa juuri nyt!

”Laatikkohengitys”

Harjoitus on nimeltään laatikkohengitys, sillä se koostuu neljästä eri osiosta. Aloita puhaltamalla kaikki ilma ulos keuhkoistasi. Pidä keuhkosi tyhjinä ja laske samalla neljään. Hengityksen pidättämisestä huolimatta yritä ylläpitää hyvää ryhtiä. Hengitä tämän jälkeen sisään nenän kautta samalla neljään laskien. Pidä keuhkosi täysinä ja laske taas neljään. Toista uudelleen muutaman kerran.  

Täyden vaikutuksen saamiseksi harjoitusta suositellaan tehtäväksi vähintään viiden minuutin ajan. Navy SEALin johtaja Mark Divinen mukaan erittäin tehokas tapa on myös tehdä muutaman minuutin pituisia harjoituksia pitkin päivää. Hengitysharjoitus ei korvaa unta tai lepoa, mutta se auttaa sinua pysymään valppaana ja valmiina toimintaan.

Kokeile harjoitusta esimerkiksi aamuruuhkassa tai ennen vaativaa palaveria. Huomaat suorituskyvyssäsi suuren muutoksen!

Video: Jokaisen kannattaa opetella myös itsensä puolustamisen jalo taito. Katso vinkit videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja