Tätä et tiennyt Frendeistä! Älyttömimmät faktat suosikkisarjasta koottiin yhteen

MTV Viihde listasi kahdeksan mielenkiintoista faktaa Frendit-sarjan kuvauksista.

Kymmenen kautta kestänyt Frendit on yksi aikamme ikonisimpia komediasarjoja. Pitkälle matkalle mahtui paljon asioita, joita edes kaikki sarjan fanit eivät tiedä.

1. Rossin rooli kirjoitettiin suoraan David Schwimmerille

Näyttelijä Eric McGormack on kertonut hakeneensa aikoinaan kaksi-kolme kertaa Rossin osaa. Frendit-sarjaa tuottanut Kevin Bright oli kuitenkin työskennellyt David Schwimmerin kanssa ennen, joten Rossin rooli kirjoitettiin suoraan hänen ääneensä perustuen. Näin ollen Schwimmer oli ensimmäinen näyttelijä, joka kiinnitettiin mukaan sarjaan.  

2. Joeyn ja Monican oli tarkoitus olla rakastavaisia

Ennen kuin sarjan näyttelijät oli valittu rooleihinsa, Monican ja Joeyn oli tarkoitus olla sarjan pääpariskunta. Tämä idea kuitenkin hylättiin pilottijakson jälkeen. On kerrottu, että huomattuaan Jennifer Anistonin ja David Schwimmerin välisen kemian, tuottajat päättivät tuoda kaksikon hahmot yhteen sarjassa. 

3. Joeyn ja Chandlerin iso valkoinen koira kuului Jennifer Anistonille

Anistonin ystävä lahjoitti sarjassa nähtävän, mielipiteitä jakaneen valkoisen koirapatsaan näyttelijälle tuomaan hyvää onnea ennen sarjan alkamista. 

4. Asuntojen numerot vaihtuivat kesken ohjelman

Sarjan alkaessa Monican asunnon numero oli 5. Tuottajat tajusivat myöhemmin, ettei tässä ollut järkeä, sillä Monica asui paljon korkeammalla. Näin ollen asunto vaihtui numeroksi 20, ja Chandlerin asunto tämän mukana numerosta 4 numeroon 19. 

5. Kudrow'n raskaus kirjoitettiin ohjelmaan mukaan, mutta Coxin ei

Phoebea esittänyt Lisa Kudrow alkoi odottaa poikaansa Julia Murrayta vuonna 1997. Kudrow'lla oli epäilyksensä siitä, että Phoebe tulisi myös raskaaksi, mutta käsikirjoittajat päättivät tehdä hahmosta veljensä kolmosten sijaissynnyttäjän. 

Sarjan finaalikaudella myös Cox oli raskaana, mutta tätä ei kirjoitettu mukaan sarjaan. Syy tähän oli se, että sarjassa oli jo aiemmin todettu, etteivät Monica ja Chandler pystyisi saamaan lapsia. Näin ollen Coxin raskautta piiloteltiin mahdollisimman hyvin erilaisilla asuilla sekä lavasteilla. 

6. Joeyn piirrustustaulusta tuli henkilöstön tehtävä

Vuosien ajan sarjan henkilökunnan vastuulla oli toteuttaa Joeyn piirrustustaulun vaihtuvat luonnokset. Viimeisillä kausilla vastuu oli pääasiassa Paul Swainilla, joka vastasi sähkötekniikasta sarjan kuvauksissa.

7. Näyttelijöillä oli vaikeuksia eläinten kanssa

Laajalti on ollut tiedossa, että Kudrow pelkäsi ankkaa, joka esiintyi sarjassa sen kolmannella tuotantokaudella. Ennen tätä Rossilla oli lemmikkiapina nimeltään Marcel, jota itse asiassa esitti kaksi apinaa: Monkey ja Katie. 

Marcel kirjoitettiin ulos sarjasta, sillä apinan kanssa kuvaaminen vei paljon aikaa. Katien ohjaajan Nerissa Politzerin mukaan Monkeyn oli esimerkiksi tarkoitus poimia rintaliivit, mutta se heittikin ne sen sijaan Anistonia päin. 

8. Bruce Willisin esiintyminen sarjassa oli seuraus hävitystä vedosta

Matthew Perry ja Bruce Willis joutuivat keskelle väittelyä Koko potti -elokuvan kuvauksissa. Perry uskoi, että elokuva tulisi olemaan lippukassojen ykkönen ensi-iltaviikonloppunaan, mutta Willis oli eri mieltä. 

Helmikuussa 2000 elokuva todella oli numero yksi. Hävittyään vedon Willis joutui esiintymään sarjassa Rossin tyttöystävän isänä, johon Rachel ihastuu. Vedon seurauksena hänen täytyi myös lahjoittaa vierailun aikaiset korvakorunsa hyväntekeväisyyteen. 

Lue myös:

    Uusimmat