Tätä et tiennyt Bangkokista

Kulttuuri- ja luontomatkoja järjestävän TEMA-matkatoimiston opas Janne Varis muistuttaa, että Bangkokin ympäriltä löytyy mielenkiintoista ympäristöä ja historiaa, johon on hyvä tutustua Thaimaan-matkan aikana.

Thaimaan pääkaupunki Bangkok tunnetaan muun muassa shoppailu-kaupunkina, mutta siihen sisältyy paljon kokemisenarvoista paikallista kulttuuria ja historiaa, joka jää helposti huomaamatta. Poimi matkaopas Janne Variksen vinkit erilaiseen Bangkokin seikkailuun.

Koe neljä pääkaupunkia

Thaimaan pääkaupunki Bangkokin nimi tarkoittaa enkelten kaupunkia, mutta samalla sen todellinen nimi on maailman pisin kaupungin nimi. Paikalliset kutsuvat Bangkokia nimellä Krung Thep Maka Nakhon tai lyhyemmin Krung Thep. Todellisuudessa kaupungin juhlallinen nimi on

Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

Nimi viittaa muun muassa kuninkaallisen palatsin ja enkelten kaupunkiin.

Yhden visiitin aikana on Bangkokin lisäksi mahdollista tutustua myös muihin Thaimaan entisiin pääkaupunkeihin, jotka kaikki sijaitsevat Chao Phraya –joen varrella.

Sukhothai rakennettiin vuonna 1238 ja se oli ensimmäinen thai-kuningaskunta. Sukhotai toimi pääkaupunkina 1200–1300-luvuilla. Kaupungista löytyy yli 190 historiallista rauniota ja sen historiallinen puisto kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin.

Ayutthaya oli Thaimaan pääkaupunki 1300–1700-luvuilla.Kaupunki sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Bangkokista. Kaupungista löytyy upeita näkemisen arvoisia temppelien raunioita.

Thonburi sijaitsee nykyistä Bangkokia vastapäätä. Se oli pääkaupunki lyhyen ajan 1700-luvulla, ennen kuin Bangkokista tuli pääkaupunki vuonna 1782. Thonburista löytyy aitoa Bangkokia, vanhoja puutaloja ja työpajoja. Alue on muuttumassa ja sinne rakennetaan pilvenpiirtäjiä, mutta turisteille paikka on tuntemattomampi. Kohteeseen pääsee skytrainilla ja se sijaitsee Chao Phraya-joen varrella.

Vesileikkejä kaupungilla

– Bangkokissa kannattaa vierailla viikonloppumarkkinoilla (Chatuchak Weekend Market) lauantaisin tai sunnuntaisin. Paikan päälle pääsee skytrainilla.

– Vieraile Kaakkois-Aasian suurimmassa kansallismuseossa Bangkokissa. Museosta löytyy laaja valikoima näyttelyjä eri ajanjaksoilta sekä muista Aasian maista.

– Bangkokia kutsutaan idän Venetsiaksi, ja kaupungista löytyykin useita kanavia. Kanavien varrella rakennukset vaihtelevat lukaaleista yksinkertaisiin hökkeleihin, joten kanavaretkellä näkee kaupungin hyvin erilaisesta perspektiivistä.

– Kiinalaista kaupunginosaa ei pidä unohtaa Bangkokissa. Sieltä löytyy luonnon lääketieteeseen keskittyneitä kauppoja ja ravintoloita, sekä vanhoja työpajoja, joita ei näy muualla.

– Jos haluat lähteä Thaimaahan sesonkikauden ulkopuolella, voit kokeilla huhtikuun puolivälissä juhlittavaa thaimaalaista uutta vuotta, jotta kutsutaan nimellä Songkran. Juhlan elementti on vesi, jolla on aikaisemmin päässyt vanhan vuoden synneistä eroon. Nykyään vesi liittyy lähinnä hauskanpitoon, ja esimerkiksi Bangkokissa on mahdoton pysyä kuivana uudenvuoden aikaan. Kaupungin kaduilla on vesiletkuja ja juhlijoilla on vesipistoolit, mutta vettä heitetään myös saaveista. Juhla on erityisesti paikallisten juhla, joten tilaa löytyy hotelleista ja hostelleista. Variksen mukaan erilaisia ja erikoisia kokemuksia hakeva ei tule pettymään Thaimaan uudenvuoden juhlissa.

AVA

Lähteenä käytetty: http://blogs.transparent.com, http://whc.unesco.org

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja