Tästä tunnistaa uhriutuneen ihmisen – "Myrkkyä itselle ja lähipiirille"

Miksi vaikeat elämäntilanteet osuvat aina minulle? 25:49

Studio55.fi-lähetyksessä keskusteltiin siitä, mistä tunnistaa uhriutuneen ihmisen.

– Jokainen tuntee jonkun, josta voi sanoa, että siinäpä on uhriutunut ihminen: hän on jäänyt kiinni johonkin traumaan tai kokemukseen, joka aina tulee esiin uudestaan ja uudestaan. Syy kaikkiin asioihin on muissa ihmisissä eikä ihmisessä itsessään, psykoterapeutti ja kirjailija Pepi Reinikainen sanoi lähetyksessä.

Uhriutuneisuus voi johtua siitä, että ihminen on jäänyt vaikeissa elämäntilanteissa yksin, menettänyt luottamuksensa ja katkeroitunut.

– Jos hyvin uhriutuneelle ihmiselle esittää, että eikö tässä olisi tällainen toinen mahdollisuus ja ehkä tämä asia kokemuksessasi kuitenkin voisi olla hyvää, niin se ei mene millään perille.

– Uhriutuneisuus kaventaa ihmistä ja vie häneltä ilon ja muiltakin iloa. Siitähän uhriutuneen itse asiassa tunnistaakin, että hänen seurassaan loppuu happi. Jostain syystä kaikki asiat menevät aina pieleen tai sellainen musta pilvi alkaa laskeutua ilmapiiriin. Siinä ei voi oikeastaan iloita rennosti. Se on aikamoinen myrkky ja rasitus totta kai ihmiselle itselleen, mutta myöskin hänen lähipiirilleen.

Mitkä muut asiat kertovat uhriutuneisuudesta? Entä miten uhriutuneisuudesta pääsee eroon? Katso koko video yltä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja