Mainos

Tästä syystä televisiota ei kannattaisi katsoa pimeässä – tunnistatko oireet?

Luonnonvalon puutteen lisäksi myös sisävalaistus vaikuttaa ihmisten energiatasoihin, sillä lähes kolmannes suomalaisista kertoo katsovansa televisiota pimennetyssä huoneessa, Kotimikro-lehti kertoo.

Samsungin teettämä kyselytutkimus osoittaa, että lähes puolet suomalaisista kokee itsensä alakuloisiksi talven pimeinä kuukausina. Luonnonvaloa on niukalti ja moni katsoo televisiota pimennetyssä huoneessa.

Joka kolmas suomalainen viettää 21–28 tuntia viikossa television ääressä ja lähes yhtä suuri osuus katsoo televisiota pimeässä. Tämä käy ilmi Samsungin tilaamasta tutkimusyhtiö Novuksen kyselytutkimuksesta, johon vastasi 1 000 suomalaista.

Pimeys masentaa

Tutkimus osoittaa myös, että 40 prosenttia suomalaisista kokee kuvanlaadun olevan huonompi valoisassa huoneessa. Pimeässä katselu tosin ei sekään ole hyvä idea.

Pimeässä tv:n katselun välttämiseen on hyviä syitä, sillä tutkimustulosten mukaan 44 prosenttia suomalaisista kokee, että pimeys tekee heistä alakuloisia talvisin.

Lisäksi lähes neljäkymmentä prosenttia myöntää, että television katselu tuntuu väsyttävältä.

Samsungin teettämään ja tutkimusyhtiö Novuksen tuottamaan tutkimukseen vastasi 1 000 18–65-vuotiasta suomalaista marraskuussa 2016.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kotimikro-lehden kanssa.

Muita Kotimikro-lehden artikkeleita:

***

1:14

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.