Mainos

Tästä syystä Kreikassa mellakoidaan

Ateenassa Kreikassa perjantaina laillisesta mielenosoituksesta alkanut mellakointi säästötoimia vastaan levisi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä koko Ateenaan ja eri puolille maata.

Suomen suurlähettiläs Pekka Lintu sanoi MTV3:lle, että Ateenaa lukuunottamatta suomalaisten suosimissa lomakohteissa on kuitenkin rauhallista.

Ulkoministeriön ulkoasiainsihteeri Jussi Tannerin mukaan levottomuuden taustalla on iso syy-vyyhti. Arvion mukaan taustalla olisi turhautumista poliittiseen päätöksentekoon ja pitkään jatkuneeseen taloustilanteen heikkenemiseen ja EU:n neuvottelutilanteeseen.

– Nimenomaan viikonlopun mellakoinnin taustalla välittömin syy tai laukaiseva tekijä oli Kreikan parlamentissa ollut puitelaki, jossa oli hyväksyttävä ne ehdot, joita euroalueella ja IMF:n, EU:n ja Euroopan keskuspankin edustajat olivat Kreikalle asettaneet.

Tannerin mukaan Kreikan odotetaan myös noudattavan näiden institutionaalisten velkojien asettamia ehtoja.

– Eilen hyväksytty puitelaki merkitsee Kreikkaan edelleen leikkauksia, joista on osa rajujakin. Yksi laukaiseva tekijä mellakoinnille ja levottomuuksille oli juuri tämä parlamenttikäsittely.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.