Tästä liikennerikkomuksesta ei ole ennen määrätty sakkoja, mutta nyt napsahti – huomaatko, mikä meni pieleen?

Kaivurikuskille "historian eka sakko" uuden tieliikennelain pykälän rikkomisesta 0:16
Kaivurikuskille "historian eka sakko" uuden tieliikennelain pykälän rikkomisesta.

Poliisi keskeytti kaivinkoneen kuljettajan työt ja antoi sakot, jotka ovat ensimmäiset laatuaan Suomessa.

Helsingin poliisin liikennevalvontaa johtava ylikomisario Dennis Pasterstein julkaisi Twitterissä tiistaina videon poliisiauton kojelautakamerasta Pohjois-Pasilasta. Video on kuvattu Postipuiston uuden asuinalueen laidalla Metsäläntiellä tiistaiaamuna.

Videolla nähdään kevyen liikenteen väylällä oleva kaivinkone, jonka kuljettaja on työn touhussa. Pastersteinin mukaan kuljettaja rikkoi tieliikennelain kohtaa, jossa määrätään seuraavaa:

Kun tiellä tehdään työtä, joka saattaa vaarantaa liikennettä, on tie varustettava tarpeellisilla liikenteenohjauslaitteilla. Työntekijän on tällöin käytettävä varusteita, joissa on selvästi erottuvia värejä ja, jos työtä tehdään pimeässä tai hämärässä, heijastavaa materiaalia. Jos olosuhteet sitä edellyttävät, on tällainen tie pidettävä kokonaan tai osittain suljettuna.

– Ei liikenteenohjaajaa, ei opastusta, eikä aluetta rajattu asianmukaisilla heijastavilla aidoilla, ylikomisario luetteli.

– Historian eka sakko, Pasterstein totesi viitaten tieliikennelain 188 §:n rikkomiseen.

Kuljettaja sai 10 päiväsakkoa, joka tekisi esimerkiksi 2 500 euron nettotuloilla 370 euroa.

Pasterstein kertoo MTV Uutisille, että Helsingin poliisi valvoo ja puuttuu vastaaviin rikkomuksiin nyt aiempaa tiukemmin osana kaupungin kanssa tehtävää yhteistyötä.

Lue myös:

    Uusimmat