Poliisi sakotti ankarasti työmiestä – huomaatko, mikä meni vikaan?

Kuljettaja mokasi suojatiellä poliisin silmien alla 0:13
Katso myös: Kun koiranulkoiluttaja lähti ylittämään tietä, joutui poliisi puuttumaan nopeasti peliin. Sääntöjä rikkoneelle määrättiin 14 päiväsakkoa.

Leväperäisesti hoidettu työ jalkakäytävällä toi työntekijälle tuntuvan sakkorangaistuksen.

Helsingin poliisin ylikomisario Dennis Pasterstein julkaisi X:ssä (entinen Twitter) maanantaina kuvan Käpylästä Koskelantien varrelta.

Kuvassa näkyy jalkakäytävälle parkkeerattu henkilönostin, jonka käyttäjä ei ollut huolehtinut muiden tienkäyttäjien turvallisuudesta asianmukaisesti.

Teki jalkakäytävällä koulun lähellä töitä henkilönostimella  pakottaen jalankulkijat ajoradalle. Työmaata ei varustettu puomeilla eikä liikenteenohjausta, Pasterstein kirjoittaa X:ssä.

Pastersteinin mukaan henkilölle määrättiin tieliikennelain rikkomisesta 16 päiväsakkoa. Tämä tekisi esimerkiksi 2 500 euron nettotuloilla lähes 600 euroa.

Kun tiellä tehdään työtä, joka saattaa vaarantaa liikennettä, on tie varustettava tarpeellisilla liikenteenohjauslaitteilla. Työntekijän on tällöin käytettävä varusteita, joissa on selvästi erottuvia värejä ja, jos työtä tehdään pimeässä tai hämärässä, heijastavaa materiaalia. Jos olosuhteet sitä edellyttävät, on tällainen tie pidettävä kokonaan tai osittain suljettuna.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat