Tässäkö Usain Boltin manttelinperijä? 17-vuotias superlupaus imitoi esikuvaansa virheettömästi

Usain Bolt debytoi australialaisessa futisjoukkueessa 0:30

Etelä-Afrikan 17-vuotias Luke Davids on yksi maailman lupaavimmista sprinttereistä. Viime viikolla hän juoksi nuorten olympialaisten yleisurheilun 100 metrin kultaa. Ennen juoksuaan hän imitoi sprintterilegenda Usain Boltia.

Videolla kuvavideo Usain Boltin jalkapallouran debyytistä.

Kilpailussa juostiin kaksi kertaa 100 metrin matka, ja voittaja määräytyi yhteisajan perusteella. Davids oli nopein molemmissa juoksuissa.

Eteläafrikkalainen saavutti ajat 10,56 ja 10,15, joista nopeampi olisi ollut maailmanennätys, mutta myötätuulta oli kuitenkin liikaa (3,4 m/s).

Davids kertoi juoksunsa jälkeen, että hänen suurin inspiraation lähteensä on nimenomaan 8-kertainen olympiavoittaja Bolt. 

– Bolt on idolini. Katsoin hänestä videon saadakseni motivaatiota. Näin hänen 100 metrin juoksunsa, ja ajattelin, että minun vain täytyy tehdä tämä, Davids sanoi kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n haastattelussa.

Juoksijalupaus ei kuitenkaan halua, että häntä verrataan Boltiin. 

– Olen erilainen kuin hän. Hän ei ole minä, enkä minä ole hän. Meillä on erilaiset persoonallisuudet. Keskityn vain tavoitteisiini, ja siihen, mitä minun täytyy tehdä. En ajattele paljon sitä, että vertaisin itseäni häneen, Davids sanoi eteläafrikkalaiselle Team SA:lle.

– Se tunne, kun on maailman nopein nuori mies ja numero ykkönen, on aivan fantastinen, Davids päätti. 

Lue myös:

    Uusimmat