USA:n pikakiiturilta pöyhkeä lausunto: "Silloin alkoi dynastia"

Yhdysvaltain Noah Lyles aloitti uhoamisen välittömästi voitettuaan 100 metrin maailmanmestaruuden.

Lyles on aikaisemmin voittanut 200 metrin MM-kultaa kahdesti, ja uusi oma ennätys 100 metrin MM-finaalissa sai 26-vuotiaan yhdysvaltalaisen jo lähes nostamaan itsensä lajin legendojen joukkoon.

– 200 metrillä tiedän missä mennään. Minulla on erityinen suhde 200 metriin, sillä tunnen kaarteen ja siitä avautuvan suoran. 100 metrillä on kohtia joita en tunne, mutta 200 metrillä tiedän, että ennätys on lähellä, Lyles sanoo.

200 metrillä Lylesin ennätys on peräti 19,31, mikä jää vain viisi sadasosaa Usain Boltin maailmanennätyksestä, johon Lyles lausunnollaan viittaa. Satasen voiton myötä Lylesilla on mahdollisuus putsata pöytä pikamatkoilla. 200 metrin lisäksi tavoitteena on voitto myös pikaviestissä.

– Tupla on tärkeä, koska tiedän olevani nopein. Jotta voin sanoa sen itsevarmuudella, minun piti voittaa sata metriä, Lyles uhoaa.

– Olen tiennyt pitkään, että minulla on 100 metrillä paljon enemmän annettavaa. Nyt tähtään triplamestaruuteen, ja ihmiset voivat katsoa tätä vuotta taaksepäin ja sanoa, että silloin dynastia alkoi.

Lylesista ja hänen saavutuksistaan kuvataan dokumenttia. Yhdysvaltalainen on ylpeä saadessaan toimia yleisurheilun mannekiinina Yhdysvalloissa, jossa huoimiosta pitää taistella kynsin ja hampain.

– Yleisurheilun pitää markkinoida itseään paremmin. Minua on helppo markkinoida, koska olen esillä, mutta on myös muita tarinoita ja muita lähestymistapoja. Mielestäni radalla tapahtuu kaikki tarpeellinen ja se pitää vain kertoa paremmin, Lyles sanoo.

200 metrin alkuerät ovat vuorossa keskiviikkona, välierät keskiviikkona ja finaali perjantaina. Pikaviestin alkuerät juostaan niin ikään perjantaina ja finaali puolestaan lauantaina.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat