Tässäkö malli Suomeenkin? Lukio antaa tilansa oppilailleen perjantai-iltaisin pitääkseen heidät pois kadulta – tarjoaa myös lämpimän aterian ja jopa pesulapalvelut

Koulu on päättänyt pitää ovensa auki oppilailleen perjantai-iltaisin New Yorkissa 0:42

Oppilailta saadun positiivisen palautteen vuoksi projektia laajennetaan kesällä. Silloin koulu tarjoaa tilojaan oppilaiden käyttöön jopa kolmena iltana viikossa, kertoo CNN.

New Jerseyn lukio pyrkii luomaan oppilailleen turvallisen ympäristön pitääkseen nuoret kuljeksimasta kaduilla. Koulu on aloittanut "Lights On" eli vapaasti suomennettuna "Valot päällä" -nimisen projektin, jossa se pitää ovensa avoimina oppilailleen perjantai-iltaisin.

Koululla on tarjolla erilaisia aktiviteetteja. Oppilaat voivat haastaa toisiaan esimerkiksi koripallossa ja biljardissa, tai he voivat ryhtyä luoviksi vaikkapa koulun äänitysstudiossa.

Aktiviteettien lisäksi koulu tarjoaa oppilailleen lämpimän aterian ja pesulapalvelut. Koulun mukaan pesulapalvelut ovat lisänneet oppilaiden osallistumista kymmenellä prosentilla.

Hyvää palautetta

Koulun oppilaat ja henkilökunta ovat kokeneet projektin hyväksi. Oppilaat ovat myöntäneet, että viettävät ystäviensä kanssa ennemmin aikaa koulun turvallisissa tiloissa kuin kaupungin kaduilla.

– Teen kyllä kaikkeni pitääkseni itseni pois kadulta. En ole kiinnostunut huumeiden käytöstä ja sen sellaisesta, kertoo eräs lukion oppilas.

Myös lukion rehtori Akbar Cook on ollut erittäin tyytyväinen, että projekti on onnistunut.

– Koulussamme ei ole todettu yhtään aseväkivaltaa projektin alkamisen jälkeen.

Projektia ehdotti koulun entinen oppilas, jonka mielestä toiminnalla voitaisiin pelastaa nuoria päätymästä kadulle ilkivallan tekoon ja päihteiden pariin.

Projektia rahoitetaan lahjoituksilla.

Lue myös:

    Uusimmat