Mainos

Tässäkö kilpailija Pikku Kakkoselle? Poliisi aloitti oman lastenohjelman kuvaukset

Poliisi on aloittanut oman lastenohjelmansa kuvaukset. Ohjelma on osa poliisin vuodenvaihteessa lanseerattavaa videokanavaa, jossa poliisi julkaisee Youtubessa erilaisia turvallisuutta ja poliisin toimintaa koskevia videoita.

Ohjelmassa on viisi erilaista ohjelmaformaattia, joista lastenohjelma on yksi.

– Lastenohjelmassa tavoite on käsitellä viihdyttävään ja kevyeen tyyliin vakavia aiheita, esimerkiksi antaa neuvoja ja vinkkejä päiväkoti-ikäsille, Poliisihallituksen viestintäpäällikkö Marko Luotonen kertoo.

Lastenohjelmat olisivat lyhyitä videoita, joissa käsitellään jotain lapsia koskevaa turvallisuusaihetta. Ohjelmat tulevat käsittelemään esimerkiksi eksymistä, polkupyöräretkelle lähtemistä ja heijastimen käyttöä.

– Eräs aihe ovat tilanteet, joissa vanhemmat voivat toimia väärin, esimerkiksi puhelimen käyttö liikenteessä. Toive olisi, että ohjelmia voitaisiin näyttää esimerkiksi päiväkodeissa, joissa ne soveltuvat yhteiseen oppimiseen ja keskusteluun. Päiväkoteja tullaan todennäköisesti lähestymään asian tiimoilta, kun kanava julkaistaan.

Kanavalla tulee olemaan erilaisia ohjelmaformaatteja eri kohderyhmille. Ohjelmia ovat esimerkiksi liikennekäyttäytymistä koskeva ohjelma, erilaiset videoblogit, vinkkiohjelma sekä poliisin toimintaa syvemmin käsittelevä videosarja.

Idea ohjelmaan syntyi, koska poliisi haluaa käyttää viestinnässään kiinnostavia ja yleisön mielellään käyttämiä välineitä. Facebookissa näytetyt pilottijaksot saivat Luotosen mukaan hyvää palautetta, mikä kannusti jatkamaan valitulla tiellä.

Osan videoista poliisit tekevät itse, osan tekevät ulkopuolelta ostetut palveluntuottajat. Luotonen kertoo, ettei kanava suinkaan aio kilpailla viihdetarjonnan kanssa.

– Videot tehdään viihteellisin keinoin, mutta ovat hyvin asiapainotteisia ja opastavia. Puhutaan muutaman minuutin videoista, hän kertoo.

2:37

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja