Mainos

Poliisille oma YouTube-kanava – tarttui heti vakavaan sisäisen turvallisuuden uhkaan: vihapuheeseen

2:05

Poliisi on ottanut keinovalikoimaansa uuden välineen avaamalla oman YouTube-kanavan. Poliisitube tarjoaa tietoa, vinkkejä, ohjeita ja huumoria.

Lapset ja nuoret huomioidaan erikseen omilla sisällöillään. Lapsille tarkoitettuja osioita vauhdittaa musiikki ja Poliisileijona. Nuorille suunnatussa osiossa on sekä rankempaa materiaalia että hauskempaa sisältöä. Nuorille tarkoitetun materiaalin aihetunniste on #jeesaakaveria.

Kaikkiaan kanavan sisältö on jaettu kuuteen kategoriaan. Mukana on myös useita eri puolilla maata työtään tekeviä poliiseja omilla videoblogeillaan.

0:47

Vahvasti vihapuhetta vastaan

Poliisiylijohtaja avasi kanavan puhumalla hyvin vakavasti vihapuheesta, joka on suuri uhka sisäiselle turvallisuudelle Suomessa.

– Vihapuhe saattaa toimia porttina tekoihin ja siksi se on huolestuttavaa, sanoo poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Poliisituben avausvideo on hyvin vaikuttava kannanotto vihapuhetta vastaan. Samalla poliisi lanseerasi oman vastaiskunsa vihapuheelle aihetunnisteella #kivapuhe. Poliisi muistuttaa, että asenteet opitaan kotona. Siksi aikuisille tehty video vaatii aikuisia ajattelemaan sanojaan ennen kuin sanoo tai kirjoittaa ne.

– Emme voi sallia ihmisarvoa loukkaavaa huutelua sananvapauden suojista, sanoi poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Haastava yleisö

Poliisissa tiedetään hyvin, että aikuisten esittämä valistus saa nuorilta nuivan vastaanoton. Ongelmaa on ratkaistu nuorten itsensä avulla. Erityisesti nuorille suunnatun sisällön tuottamisessa turvauduttiin Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalistiopiskelijoihin, jotka ovat opettajineen tehneet nuorten videot.

– Nuoret ovat haastava yleisö, olemme siitä hyvin tietoisia. Siksi käännyimme asiassa nuorten puoleen, sanoo viestintäpäällikkö Marko Luotonen Poliisihallituksesta.

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi poliisi lupaa kanavalleen ainakin sata videota.

– Sen jälkeen yleisö päättää tuleeko lisää, sanoo Marko Luotonen.

Poliisituben budjetti on 170 000 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.