"Tässä vain tapetaan aikaa" – Näin Leijonat virittyvät illan huimaan MM-finaaliin, sama menestysresepti toistui pelaajien kommenteissa

Leijonilla ei ollut aamujäitä finaalipäivänä, vaan joukkue käytti aamupäivän kevyeen verryttelyyn. Katseet oli käännetty jo MM-kisojen loppuotteluun ja vastustajaan Kanadaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Toni Rajala pelaa tänä iltana kotikaupungissaan jääkiekon MM-kullasta. Vuosikerran 2019 maailmanmestari tunnelmoi loppuottelua pelipäivän aamuna  

– Tämä on iso juttu. Tampere on Suomen kiekkokaupunki ja paljon on tuttuja katsomossa. Olisi kruununjalokivi (uralle) ottaa voitto tänään, Rajala maiskutteli Leijonien aamuverryttelyn jälkeen.

Kanada heittää Suomelle uudenlaisen haasteen, jollaista kotijoukkue ei välttämättä ole vielä kohdannut tässä turnauksessa. Leijonilla ei välttämättä ole varaa antaa yhtään eteen nikkareille, niin kuin se antoi Slovakialle ja Yhdysvalloille aiemmissa otteluissa.

– Pelin alussa pitää olla heti hereillä. Kanada ei varmasti himmaile, tulee varmasti kovaa päälle. Siihen pitää olla heti valmiina. Pitää vain 60 minuuttia jaksaa puskea sitä meidän näköistä peliä ja jaksaa uskoa, että lopussa tulee se voitto, Rajala summasi.

"Pienet päiväunet"

Suomen ykkösvitjassa kiekkoa suojaava laituri Teemu Hartikainen kuvaili aamupäivällä joukkueen tunnelmaa odottavaksi. Finaaliottelu alkaa vasta kello 20.20.

– Tässä vain tapetaan aikaa. Käytiin vähän venyttelemässä ja aukomassa paikkoja. Säästellään energioita, tankataan ja otetaan pienet päiväunet, Hartikainen suunnitteli.

Finaalivastus Kanada veti alkuturnauksen puolitehoilla, mutta on näyttänyt jälleen kovuutensa tosipeleissä.

– Kova joukkue. Kyllähän sen eilen näki, 6–1 voittivat Tshekin. Luistelu- ja kamppailuvoimainen joukkue. Tiukka matsi tulee varmasti. Saadaan joka tilanne käydä täysillä läpi, Hartikainen ennakoi.

Riistoja, tilanteita, maaleja ja voitto kotiin

Suomen puolustuksen taitoniekka Sami Vatanen julisti sunnuntaipäivän ”hienoksi jääkiekolle ja Suomelle”. Vatasella on tilillään kaksi olympiamitalia, mutta pokkaa vasta tänään ensimmäisen MM-mitalin aikuisten tasolla.

– Ei tällaista ole aikaisemmin tapahtunut. Aika harvoin pääsee tällaista kokemaan. Ainutlaatuinen juttu. Rennoin mielin pelataan ja lähdetään nauttimaan tästä hetkestä, Vatanen hymyili.

– Kaikki innolla odottavat sitä, että kiekko tippuu jäähän. Nämä on tosi hienoja hetkiä uralla ja näiden eteen on tehty kovasti hommia.

Vatasella oli yksinkertainen resepti MM-finaaliin.

– Tosi hyvä ja vahva joukkue vastassa. On paljon vauhtia pelissä. Lähdetään tekemään sitä omaa juttua, otetaan tila ja aika pois niiltä. Sitä kautta saadaan riistoja, mennään toiseen päätyyn ja tehdään tarvittavat maalit ja tuodaan voitto kotiin, Vatanen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat