Sami Vatanen letkautti brutaalin heiton maalistaan – Leijonilla nyt todella harvinainen sauma MM-kotikisoissaan: ”Niin ainutlaatuista”

Sami Vatanen palasi lauantaina takaisin Leijonien vahvuuteen muutaman ottelun huilin jäljiltä. Ja minkä paluun hän tekikään. Vatanen oli yksi isoista nimistä, kun Suomi eteni MM-kotikisoissaan finaaliin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat kaatoi lauantain välieräottelussa Yhdysvallat 4–3.

– Tiukkaa vääntöähän tuo oli. Tässä joukkueessa on kovat voimat takana. Ei ole väliä, että mikä tilanne on, 1–0 niille tai meille. Teemme omaa hommaamme 60 minuutin ajan ja se antaa meille mahdollisuuden voittaa. Molemmat joukkueet pelasivat hyvää lätkää ja teimme yhden enemmän. Täällä on hienoa vetää, kotiyleisön edessä. Nautitaan, palautellaan ja ollaan valmiita huomenna, Vatanen heitti MTV Urheilulle.

Vatanen missasi muun muassa torstain Slovakia-puolivälieräottelun sairastelun takia. Leijonat hoiti homman kotiin ja Vatanen ehti vielä mukaan turnaukseen.

Lauantaina 30-vuotias puolustaja astui esiin, kun hän vastasi Leijonien kolmannesta osumasta.

– Saimme siinä pitkiä hyökkäyksiä heidän päässään. Tulin vaihdosta kentälle ja (Harri) Pesonen jätti kiekon mulle. Pääsin ensimmäisen jätkän ohi ja keskellä oli vähän enemmän tilaa. Menin sinne ja ammuin semmoisen ripulin. Tällä kertaa meni sisään, Vatanen heitti, itseironisia termejä käyttäen.

Vatasen osuma näkyy videolta jutun yläreunasta.

Voitto tiesi sitä, että Leijonat on nyt uskomattoman tilanteen äärellä. Se voi sunnuntaina voittaa MM-kultaa kotiyleisön edessä. Temppu, johon ovat pystyneet vain Ruotsi (2013), Neuvostoliitto (1973, -76, -86) ja Tšekkoslovakia (1985).

– Onhan tuo jotain niin ainutlaatuista, Vatanen fiilistelee.

– Tämmöisiä saumoja ei välttämättä kovin montaa tule vastaan, että pääsee pelaamaan kotikisoja, saati sitten vielä finaaleita niissä. Hieno peli edessä, nautitaan siitä täysillä. Tietää, että tuolla on perheitä ja tuttuja lehtereillä. Yleisö tuo meille niin paljon virtaa, Vatanen jatkaa.

Leijonien sunnuntain teemana toimii Nopsajalan biisin mukainen ”Omaa juttuu”.

– Mennään ihan sillä samalla sapluunalla, millä on menty tähänkin asti. Pelataan tiiviisti viidellä ja luotetaan omaan tekemiseemme. Kyllä me ne paikat saadaan. Lähdetään hakemaan voittoa, Vatanen totesi tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat