Tässä teille tyrmäystippoja! Therese Johaugin maailmancup-paluusta hirmunäytös – Krista Pärmäkosken rautainen putki katkesi

Norjan Therese Johaug palasi maastohiihdon maailmancup-kiertueelle huimalla tavalla, kun hän dominoi Rukalla naisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotyylin väliaikalähtökilpailua.

Pääkuvan videolla viimeisimmän Tulosruudun perkaus Rukan tapahtumista.

Johaug kukisti toiseksi sijoittuneen Ruotsin Charlotte Kallan 22,5 sekunnilla ja kolmanneksi sivakoineen ruotsalaisen Ebba Anderssonin 32,8 sekunnilla. Krista Pärmäkoskin kulku ei ollut terävintä; hän sijoittui parhaana suomalaisena kuudenneksi (+55,5). Samalla päättyi Pärmäkosken kova putki: hän oli voittanut edelliset kolme 10 kilometrin perinteisellä hiihtotavalla käytyä maailmancupin osakilpailua.

Laura Mononen oli 25:s (+2.08,0) ja Kerttu Niskanen 30:s (+2.22,7). Riitta-Liisa Roponen sijoittui maailmancup-pisteiden ulkopuolella 32:nneksi ja Johanna Matintalo 34:nneksi.

Vielä ensimmäisellä kilometreillä peli kärjessä oli tasainen, mutta mitä pidemmälle matka eteni, sitä suuremman eron Johaug pystyi kilpakumppaneihinsa repimään. Norjalaisässä tikkasi tasatyöntöä rivakkaan tahtiin hyvävoimaisen näköisenä, ja nousut tulivat kevyen näköisesti vuorohiihtäen.

Maailmancup-tason kilpailu oli eilisen sprintin väliin jättäneelle Johaugille ensimmäinen vuoden 2016 dopingkäryn jälkeen. Johaug narahti tuolloin anabolisesta steroidista klostebolista, jota väitetysti päätyi hänen elimistöönsä Trofodermin-voiteesta, jota hän oli käyttänyt rohtuneisiin huuliinsa.

Viikko sitten Johaug hallitsi kilpailuja Norjassa sikäläisten kärkinimien seassa, kun hän voitti Beitostölenissä sekä 10 kilometrin vapaan että perinteisen kisat yli 20 sekunnin eroilla.