Tässä Skotlannin erikoisin nähtävyys – kuningas Charlesin mailla kohoaa pyramidi

Kuningas Charlesin mailla sijaitsee erikoinen nähtävyys.

Skotlanti tunnetaan ehkä parhaiten maisemistaan, linnoistaan ja viskistä, mutta harva tietää, että kuningas Charlesin mailla voi nähdä 11 pyramidia.

Suurimman graniittisen pyramidin on rakennuttanut kuningatar Victoria vuonna 1862 aviomiehensä prinssi Albertin kuoltua vuonna 1861. Pyramidin korkeus on noin 13 metriä ja se kohoaa avoimella paikalla Balmoralin linnan tiluksilla. The Sun-lehden mukaan pyramidilta avautuu henkeäsalpaavat näkymät Cairngormsin kansallispuistoon, joka on Yhdistyneen kuningaskunnan suurin kansallispuisto.

Jos julkaisu ei käy, voit katsoa sen täältä

Kuningatar Victoria on kaivertanut pyramidin kylkeen muistokirjoituksen miehelleen, jossa lukee ”Prinssi Albertin –  suuren ja hyvän prinssin muistolle”

Pyramidi ei ole ainoa laatuaan. Balmoralin maille on pystytetty pienempiä pyramideja kuningatar Victorian lasten avioliittojen kunniaksi.

The Sun kertoo, että noin 10 kilometrin merkatulla kävelyreitillä voi nähdä pyramidit. Vierailu on ilmaista, mutta pysäköintimaksu peritään Balmoralin linnan parkkipaikalla.

Balmoralin linna on ollut kuninkaallisen perheen Skotlannin koti vuodesta 1852 ja sen tiedettiin olleen edesmenneen kuningatar Elisabetin lempipaikka.

Kuningatar Elisabet menehtyi Balmoralissa 96-vuotiaana.

 

Lue myös:

    Uusimmat