Tässä se nyt on! F1 julkaisi kisakalenterin kauden ensimmäisille viikoille

F1 vahvisti tiistaina, että kauden 2020 on määrä alkaa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Itävallassa. Tässä vaiheessa julkistettiin aikataulu kahdeksalle Euroopassa ajettavalle osakilpailulle.

Kisakausi alkaa todella tiukalla rypistyksellä, sillä kahdeksan ensimmäistä osakilpailua on tarkoitus ajaa läpi kymmenen peräkkäisen viikonlopun aikana.

Itävallassa sijaitseva Red Bull Ring toimii kauden kahden ensimmäisen osakilpailun näyttämönä 5:s ja 12. heinäkuuta. Kisoista ensimmäinen on nimetty Itävallan GP:ksi, jälkimmäinen Steiermarkin osavaltion mukaan.

Kautta jatketaan 19. heinäkuuta Hungaroringillä Unkarissa.

Tämän jälkeen on luvassa yhden viikonlopun mittainen tauko, kunnes elokuun alussa ajetaan kaksi kisaa Isossa-Britanniassa, Silverstonen radalla. Näistä jälkimmäinen, 9. elokuuta ajettava kilpailu on F1-sarjan 70-vuotisjuhlakilpailu. F1-historian ensimmäinen MM-osakilpailu ajettiin samassa paikassa 13. toukokuuta 1950.

Viikko juhlakisan jälkeen jatketaan vielä Espanjaan ennen seuraavaa vapaata viikonloppua.

Elo-syyskuun taitteessa ajetaan peräkkäisinä viikonloppuina Belgian ja Italian GP:t.

Loppukauden kisakalenteri on tällä hetkellä viimeisteltävänä. F1 kertoo tiedottavansa siitä mahdollisesti jo lähiviikkoina. Kauden on määrä loppua joulukuussa, ja tavoitteena on ajaa kaikkiaan 15–18 osakilpailua.

Kilpailut ajetaan toistaiseksi tyhjille katsomoille.

F2- ja F3-sarjat alkavat samalla ohjelmalla F1:n kanssa.

F1-KALENTERI

1. Itävallan GP 5.7.
2. Steiermarkin GP 12.7. (Itävalta)
3. Unkarin GP 19.7.
4. Britannian GP 2.8.
5. F1 70 vuotta -GP 9.8. (Britannia)
6. Espanjan GP 16.8.
7. Belgian GP 30.8.
8. Italian GP 6.9.

Lue myös:

    Uusimmat