Tässä ovat uudet Selviytyjät Suomi -tähdet – mukana taviksia ja julkkiksia

Seuraavalla Selviytyjät-kaudella tavikset ottavat mittaa julkkiksista. 

Selviytyjät Suomi saa jatkoa jo ensi syksynä. Tulevan kauden kuvaukset ovat jo käynnissä, ja tällä kertaa Filippiinien arvaamattomassa viidakossa Selviytyjät-tittelistä kisaa joukko tuttuja ja tuntemattomia.

Mukana ovat: omaa vaatemerkkiä luotsaava Janne Karjala Oulusta, jääkiekkokaukalosta ja Miss Helsinki -kisasta tuttu Viivi Vaattovaara, tarkkuusammuntaa ja metsästystä harrastava Kai Fagerlund Vantaalta, tunnetun nuortenvaateketjun toimitusjohtajana työskentelevä Inga Chaudhary Espoosta, pitkän uran finanssialalla tehnyt Kimmo Nupponen Lahdesta, vierumäkeläinen oikeuslääketieteen erikoislääkäri ja lakimies Anu Toikka, omien sanojensa mukaan ihmisten paheksumista harrastava euroviisufani Kasperi Kauppinen sekä rempseä ja suorapuheinen savolaisvahvistus Nora Kuitunen.

Tätä joukkoa lähtee haastamaan joukko julkisuudesta tuttuja kilpailijoita; muusikko Tommi Läntinen, ex-missi ja somevaikuttaja Sara Sieppi, ex-pikajuoksija ja valmentaja Markus Pöyhönen, muusikko ja Tiktak-yhtyeen solisti Petra Gargano, vloggaaja ja räppäri Arttu Lindeman, radiojuontaja Alma Hätönen, Sohvaperunoista tuttu Juhani Koskinen, sekä ex-keihäänheittäjä ja poliisi Taina Ojaniemi (o.s. Uppa).

Selviytyjät Suomi -kilpailun juontaa tuttuun tapaan Juuso Mäkilähde. Kausi nähdään Nelosella ja Ruudussa syyskuussa.

Janne Karjala, 35, Oulu
Yrittäjä

"Olen tavoitellut Selviytyjät-kisaan pääsyä vuosien ajan, joten heti kun haku ohjelmaan tuli, tiesin, että mä aion mennä sinne"

Janne on kolmen lapsen perheenisä, joka työskentelee myyntipäällikkönä ja vaatealan yrittäjänä. Hän on ulospäin suuntautunut huumorimies ja paikkakuntansa pikkujulkkis. Perhe-elämän ohessa mies harrastaa intohimoisesti salibandya, jalkapalloa ja jääkiekkoa. 

Viivi Vaattovaara, 25, Milano (Kirkkonummi)
Lääketieteen opiskelija

"Mua ärsyttää ilkeät ja muihin väheksyvästi suhtautuvat pelaajat"

Viivi on päämäärätietoinen ja äärimmäisen kilpailuhenkinen maailmanmatkaaja, joka rakastaa adrenaliinia ja jännitystä. Hän lähti 19-vuotiaana opiskelemaan Yhdysvaltoihin urheilustipendin turvin ja pelasi siellä jääkiekkoa yliopiston joukkueessa. Kotimaassaan Viivi on osallistunut Suomen pääsarjan ohella myös rullakiekon MM-kisoihin vuosina 2015 ja 2017.

Kai Fagerlund, 27, Vantaa
Myyntijohtaja

"En siedä vääryyttä tai ilkeyttä. Niille olen allerginen"

Kai on komea ja karismaattinen luontainen menestyjä, jonka olemuksesta huokuu rauha ja vastuullisuus. Hänellä on loistavat puhelahjat ja kyky olla vahvasti läsnä keskusteluissa. Kai on toiminut esimiestehtävissä jo 19-vuotiaasta lähtien.

Inga Chaudhary, 50, Espoo
Toimitusjohtaja

"Uiminen ja sukeltaminen kuuluvat mun harrastuksiin. Yleensäkin rantaelämä ja biitsillä olo on tuttua"

Inga on maailmaa nähnyt oman tiensä kulkija, jonka boheemin ulkokuoren alta löytyy piinkova bisnesnainen, joka toimii tunnetun nuortenvaateketjun toimitusjohtajana. Ingalla on monikulttuurinen tausta ja hänen sukujuurensa ovat puoliksi Intiassa.

Kimmo Nupponen, 57, Lahti
Pankkitoimihenkilö

"Perhe sanoi, että älä missään nimessä hae siihen kisaan, niin minähän hain. Ihan uhallakin."

Kimmo on monessa liemessä keitetty finanssialan osaaja, jonka erätaidot ovat huippuluokkaa. Hän on fyysisesti hyvässä kunnossa ja omaa seikkailu-urheilu taustan.

Anu Toikka, 43, Vierumäki
Yleislääkäri

"Minussa varmaan ärsyttävintä on se, että olen dominoiva persoona, aika äänekäs, määrätietoinen ja ajattelen ehkä jossian määrin olevani aina oikeassa"

Anu on suorapuheinen suuri Selviytyjät-fani, joka tuntee kilpailun luonteen kuin omat taskunsa. Hän on koulutukseltaan oikeuslääketieteen erikoislääkäri sekä lakimies. Anussa on luontaista johtajuutta ja hän omaa vahvoja näkemyksiä sekä mielipiteitä. Hän on rohkea, peloton ja periksiantamaton, eikä hän mielellään myönnä olevansa väärässä.

Kasperi Kauppinen, 21, Turku (Jyväskylä)
Oikeustieteen opiskelija

"Harrastan ihmisten paheksumista, kuivuriin kerääntyneen nöyhdän keräämistä ja kaikenlaisia puhdeharrastuksia"

Kasperi on omalaatuinen nuorukainen, joka on aina kulkenut omia polkujaan. Hänen käytöksensä on hyvin suorasukaista ja mielipiteet jyrkkiä. Harrastuksiinsa Kasperi lukee ulkoilun lisäksi muun muassa ihmisten halveksunnan, elokuvien katselun ja lattialla makaamisen. Kasperi ei kaihda konflikteja ja hän on arjessakin häikäilemätön valehtelija. Mies on äärimmäisen kilpailuhenkinen ja seurannut Selviytyjiä lapsesta saakka.

Nora Kuitunen, 25, Vantaa (Mikkeli)
Palvelumestari

"Minussa ärsyttävintä on varmaan mun puheliaisuus. Puhun ihan sikana ja oon yleensä aamusta asti tosi pirteä"

Nora on rempseä ja sanavalmis syntyperäinen mikkeliläinen, joka on kiinteistöhuoltoalalla tottunut miesvaltaiseen työyhteisöön. Hän tuo vahvasanaisesti tunteensa julki ja kiihtyy nollasta sataan, jos asiat eivät tapahdu toivotulla tavalla. Nora kuitenkin myös leppyy nopeasti, eikä hän jää katkerana vellomaan tunteidensa kanssa.

Tommi Läntinen, 59, Espoo
Muusikko

"Mä en oo vahvin, mä en oo nopein, mä en oo ketterin, mä en oo älykkäin, mut mä oon jengipelaaja"

Tommi Läntinen on vuonna 1979 uransa aloittanut muusikko, joka toimi ennen soolouransa mm. Boycott- ja Fabrics-rockyhtyeiden laulusolistina. Läntisen suurimpia soolohittejä ovat kappaleet Via Dolorosa, Syvälle sydämeen sattuu ja Kevät ja minä. Suurimman osan soolotuotannon kappaleista Läntinen on säveltänyt itse.

Sara Sieppi, 27, Helsinki
Miss Suomi 2011

"Mä rakastan burgereita, joten olen vetänyt pienen hampurilaiskuurin tähän kisan alle, kun kerrankin sai syödä oikein antaumuksella"

Sara Sieppi on meikkitaiteilija ja vuoden 2011 Miss Suomi. Hän on osallistunut kilpailijana ohjelmiin Julkkis Big Brother (2013), Martina ja hengenpelastajat (2014) ja Viidakon tähtöset (2012).

Juontajana hän on ollut ohjelmissa Paratiisihotelli (2015), Ummikot ulkomailla (2016) sekä Kiss Bang Love Suomi (2016).

Markus Pöyhönen, 40, Helsinki

Markus Pöyhönen, 40, Helsinki
Ex-pikajuoksija / valmentaja

"Luulen, että tästä urheilullisuudesta on hyötyä, mutta olen myös tottunut syömään aika paljon"

Markus Pöyhönen on ex-pikajuoksija, joka on saavuttanut urallaan mm. kolme SM-kultaa, yhden SM-hopean ja yhden SM-pronssin. Pöyhönen lopetti urheilu-uransa vuonna 2008. Nykyisin Markus työskentelee valmennustehtävissä urheilun parissa.

Petra Gargano, 33, Helsinki
Muusikko

"Pitää vaan luottaa sellaiseen mutu-fiilikseen, eikä suunnitella liikoja"

Petra Gargano on laulaja, joka tuli tunnetuksi Tiktak-yhtyeen (1998–2007) solistina. Vuodesta 2009 alkaen hän on tehnyt soolouraa ja julkaissut yhden kokoelman sekä kolme albumia. Petra kisasi tänä keväänä Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Arttu Lindeman, 22, Lahti
Vloggaaja / Rap-artisti

"Mä yritän ainakin alkuun olla ihan hyvä jätkä. Siinä on tällaisilla luonteenpiirteillä jo vähän hommaa"

Arttu Lindeman on rap-artisti ja videobloggaaja. Hänen kanavallaan YouTubessa on yli 174 000 tilaajaa sekä yli 37 miljoonaa näyttökertaa. Lindeman sai vuonna 2017 järjestetyssä Emma-gaalassa kolme ehdokkuutta; hän oli ehdolla vuoden tulokkaaksi, vuoden artistiksi sekä ”Läikkyy”-kappaleen musiikkivideo oli ehdolla vuoden musiikkivideoksi. Lopulta Lindeman valittiin yleisöäänin vuoden 2016 artistiksi.

Alma Hätönen, 29, Helsinki
Radiojuontaja

"Mä oon sellainen, että mä jaan ihmisille ihan kaiken itsestäni, suolen toiminnasta perhesuhteisiin. Se voi olla haaste, koska tuolla ei voi näyttää heikkoutta"

Alma Hätönen on työskennellyt YleX-kanavalla radiojuontajana vuosina 2013-2018. Viime vuodet hän juonsi omaa iltapäiväohjelmaa Poikelus ja Hätönen yhdessä Jenni Poikeluksen kanssa. Alma osallistui Fort Boyard Suomi -sarjan viime kaudelle.

Juhani Koskinen, 32, Turku
TV-persoona / Yrittäjä

"Mä oon joskus vähän näsäviisas, mut koen, että pystyn sitäkin tarvittaessa hallitsemaan ja pitämään sammakot sisälläni"

Juhani Koskinen on media- ja viestintäalan moniosaaja, joka on tullut suurelle yleisölle tunnetuksi Sohvaperunat-ohjelman turkulaisena sohvakommentaattorina.

Taina Ojaniemi (o.s. Uppa) , 42, Pori
Ex-keihäänheittäjä/ poliisi

"Varmasti on sellaisiakin ihmisiä, joiden kanssa ei tulla toimeen, mutta olen ajatellut olla aika sellainen neutraali"

Taina Ojaniemi (o.s. Uppa) on ex-keihäänheittäjä, jonka uran saavutuksiin kuuluu mm. Nuorten maailmanmestaruuden voitto vuonna 1994, viisi SM- hopeaa ja viisi SM-pronssia sekä sijoittuminen Ateenan Olympialaisten finaalikymmenikköön. Tällä hetkellä Taina työskentelee poliisina Porissa ja hän on esiintynyt ammattinsa tiimoilta televisiosarjassa Poliisit.

Lue myös:

    Uusimmat