Tässä ovat maailman murhaavimmat muotikeksinnöt

Lyijymeikkiä ja korsetti, joka lävisti sydämen – turhamaisuus saattoi entisaikoina todellakin koitua kohtaloksi!

Cracked.com listasi murhaavimmat muotikeksinnöt, joiden ansiosta historian tyylikkäimmät saattoivat saada lyijymyrkytyksen tai kuolion.

Krinoliini

Krinoliini oli 1800-luvulla käytetty naisten alusvaate, jonka tarkoituksena oli muotoilla naisen hame kauniiksi ja saada vyötärö näyttämään pieneltä. Krinoliini oli eräänlainen kehikko naisen jalkojen ympärillä, hameen alla.

Materiaalista riippuen hameen alla sijaitseva häkkimäinen laite saattoi olla todella vaarallinen: metallista valmistettu krinoliini ei luonnollisesti taipunut mihinkään suuntaan ja oli myös hyvin painava. Jos kyseiseen vaatekappaleeseen pukeutunut neito sitten horjahti alas huviveneestä, joutui kovaan tuuleen tai jäi johonkin kiinni, ongelmia oli luvassa. Vuonna 1863 tuhansia ihmisiä kuoli kirkkopalossa Chilessä, koska ihmiset eivät päässeet pakenemaan naisten hameiden tukkiessa oviaukon!

Korsetti

Nykyisinkin käytössä oleva korsetti kiristetään naisen keskivartalolle niin, että vyötärö korostuu ja keho on tiimalasin mallinen.

Korsetti ei kuitenkaan ole murhaava keksintö, jos sitä kiristää hillitysti. Ongelmia ilmeni viktoriaanisena aikana, kun korsetteja kiskottiin niin tiukalle, että sisuskalut siirtyivät epäluonnollisiin asentoihin. Myös hengittäminen oli kireässä asusteessa vaikeaa, ja vääränlainen hengenveto saattoi jopa murtaa kylkiluun. Vuonna 1903 yksi nainen kuoli, kun kaksi korsetin teräsosaa lävisti hänen sydämensä.

Jalkojen sitominen

Kiinassa 900-luvulta 1800-luvun alkuun käytössä ollut jalkojen sitominen takasi naisille pienet (ja kivuliaat) jalat. Sitomattomia jalkoja pidettiin maalaisina, sillä ainoastaan maanviljelijän täytyi pystyä tekemään töitä, ja siis seisomaan jaloillaan.

Sitominen aloitettiin tytön ollessa 2-7 -vuotias, ja sitä jatkettiin, kunnes jalat olivat noin seitsemän senttiä pitkät. Verenkierto varpaisiin estyi sidonnan seurauksena, jolloin saattoi seurata kuolio – ja siitä puolestaan kuolema.

Jalkojen sitomisessakin oli kyse kauneusihanteesta, mikä on vähintäänkin erikoista: normaalin kokoisia jalkoja pidettiin epäviehättävinä, vaikkeivät miehet tosiasiassa koskaan päässeet näkemään naisten jalkoja – häveliäät neidot kun joko peittelivät jalkojaan tai käyttivät upeita silkkikenkiä, jotka salasivat totuuden, kertoo cracked.com.

Lyijymeikit

Antiikin Kreikan ajoista jopa 1920-luvulle asti lyijy oli yksi meikkien raaka-aine muiden ainesosien joukossa. Lyijypuuterilla kasvoista sai hurmaavan vaaleat. Kuten nykyisin jo tiedämme, kaupan päälle käyttäjä sai kuolettavan myrkytyksen.

Meikistä lyijymyrkytyksen saaminen kesti vuosikausia. Lyijymyrkytys aiheuttaa muun muassa päänsärkyä, anemiaa, unettomuutta, aivovaurioita ja vahingoittaa hermostoa. Ensimmäinen lyijymeikkien uhri oli vuonna 1760 kuollut MarieGunning, mutta huolimatta hänen kurjasta kohtalostaan uhreja tuli myöhemmin lisää.

Irrotettava kaulus

1800-luvulla suosiotaan nauttinut miesten kaulus oli murhaavan tyylikäs – kirjaimellisesti.

Jäykkä, valkoinen kaulus kiinnitettiin paitaan napeilla. Kaulukset oli kuitenkin tärkätty lähestulkoon luodinkestäviksi, mikä aiheutti ongelmia: esimerkiksi humalaansa pois nukkuva mies saattoi tukehtua vain siksi, että nojasi kaulukseen, joka ei antanut hiukkaakaan periksi. Edes kauluksen saksankielinen nimi, Vatermörder eli "isäntappaja", ei riittänyt varoittamaan muotitietoisia sieluja.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat