Tiesitkö: Tämä on ihmiselämän arvo jenkkilässä

Tiesitkö, että jenkkilässä ihmiselämän arvo on viisi miljoonaa? Nyt tiedät!

Ihmiselämän rahallisen arvon määrittäminen voi tuntua ahdistavalta ajatukselta. Miten pannaan hinta jonkun elämälle? Mahdotonta!

Usko tai älä, suurten ihmisjoukkojen turvallisuudesta vastaaville asiantuntijoille ihmiselämän rahallinen "arvottaminen" on tärkeää. USA:ssa yhden ihmisen arvo on määritelty viiteen miljoonaan dollariin, kertoo lifeslittlemysteries.com.

Asiantuntijat laskevat erilaisten turvallisuusratkaisujen kustannustehokkuutta ihmisiä hinnoittelemalla ja päättävät näin, kannattaako esimerkiksi hurrikaanien varalle rakentaa suoja.

– Tilastollisesti elämän arvo on viisi miljoonaa dollaria, kertoo JohnMueller Ohion yliopistosta.

Mikäli jonkin turvallisuusteknisen ratkaisun rakentaminen tulisi maksamaan enemmän kuin viisi miljoonaa per henkilö, se alkaa olla liian kallista.

Viisi miljoonaa voi tuntua vähältä, mutta Muellerin mukaan se on itse asiassa melko paljon, jos ajatellaan esimerkiksi suuryritysten perheille maksamia korvauksia ongelmatapauksissa. Mies myös muistuttaa, että USA:ssa noin 30 000 ihmistä kuolee vuosittain auto-onnettomuuksissa. Kuolemantapausten määrä voitaisiin lähestulkoon nollata, mikäli nopeusrajoitus olisi kaikkialla noin 20 kilometriä tunnissa. Kukaan ei kuitenkaan halua ajaa niin hitaasti koko ajan, Mueller toteaa.

– Silloinhan ilmassa on väite, että yli 20 kilometrin tuntivauhtia ajaminen on jonkun hengen arvoista.

Pennejä laskiessa tulee kuitenkin muistaa, ettei ihmisen arvo ole pelkästään rahallinen, vaan kaukana siitä. Rakkaan ihmisen jättämää aukkoa tuskin korvaa mikään rahamäärä. Joskus näinkin ikäviä laskelmia kuitenkin täytyy tehdä – valitettavasti.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja