Mainos

Tässä on tämän joulun hitti! Tee itse kotiisi ihana tonttuovi

1:29

Perusta kotiisi ihastuttava tonttujen B&B-majatalo. Yksityiskohtainen ohje neuvoo, miten rakennat suloisen, pyöreän tonttuoven!

Tarvikkeet

 • Vahvaa pahvia
 • Askarteluveitsi ja harppi tai ympyräleikkuri
 • Hienoa hiomapaperia
 • Askartelumaaleja
 • Pensseli
 • Struktuuripastaa
 • Askarteluliimaa
 • Muovikassin pala
 • Askarteluviilua tai puukuviopaperia, jonka voit tulostaa tästä

Tee näin:

Jos käytät harppia ja askarteluveistä, piirrä ympyrät pahville kuvan mukaisesti ja leikkaa. Ympyräleikkurilla voit leikata palat ilman piirtämistä, säädät vain sopivat mitat leikkuriin. Muista tehdä karmiin ja holviin yhtä suuri aukko! Pahvista leikataan siis holvi, karmi ja ovi.

Jos haluat, voit myös tulostaa malliarkin ja liimata sen ensin pahville ja leikata sitten kuvan avulla osat irti pahvista. Mallikuvasta löytyy myös esimerkin kyltissä käytetty kuva.

Leikkaa ensin isommasta ympyrästä sisäosa pois varovasti, sillä tämä osa käytetään oveksi ja leikkaa iso ympyrä irti. Leikkaa sitten pienemmänkin ympyrän sisus pois ja leikkaa ympyrä irti. Kun olet leikannut kaikki osat arkilta, voit leikata isomman ympyrän alareunan tasaiseksi.

Asettele kuitenkin palaset ensi paikoilleen, niin näet ovatko osat toisiinsa nähden sopivan kokoisia. Kokeile että ovi mahtuu kunnolla oviaukkoon sekä karmin aukkoon, niin että se mahtuu aukeamaan. Mikäli on tarpeen, voit varovasti veistellä osia vielä askarteluveitsellä tässä vaiheessa.

Kun osat ovat sopivat, aseta ne paikoilleen ja leikkaa isomman ympyrän alareuna suoraksi mallin mukaan. Varo, ettet leikkaa liikaa! Alareunaan pitää jäädä oviaukosta alaspäin vielä karmin levyinen tila.

Hio hiomapaperilla osien leikkauspinnat sileiksi.

Tee kivipinta isompaan ympyrään struktuuripastalla ja anna kuivua hyvin. Kuivumisaika selviää pakkauksesta.

Maalaa karmi ruskealla, muista maalata myös reunat. Jos haluat karmiin himmeästi kiiltävän pinnan, levitä siihen vielä pensselillä ohuelti kirkkaaksi kuivuvaa askarteluliimaa. Anna kuivua.

Maalaa struktuuripastalla kuvioimasi holvi kauttaaltaan pohjavärillä.

Leikkaa joko viilusta tai puukuviopaperista oven pinta ja liimaa se kiinni. Maalaa oven reunat ja takapuoli varovasti valitsemaasi pintamateriaaliin sopivalla ruskealla.

Kun kiviholvin pohjaväri on kuivunut, kuvioi kivet vaaleammalla sävyllä. Saat niihin ”kivikuvion” pesusienen palalla varovasti painaen.

Kun kivien maali on kuivunut, sekoita tummanharmaata maalia runsaaseen määrään vettä ja kastele sillä holvi varovasti välttäen osumasta kiviin. Anna kuivua. Voit toistaa maalausvaiheita, kunnes lopputulos on haluamasi.

Töpöttele varovasti vielä sopivaa vihreää kiviholvin alaosaan sammaleksi.

Leikkaa muovikassista kaksi n. 3 cm pitkää ja 1,5 cm leveää kaistaletta oven saranoiksi. Asettele ovi paikoilleen oviaukkoon ja liimaa toinen pää muovikaistaleesta holvin ja toinen oven takapuolelle.

Anna kuivua hyvin ja liimaa karmi paikoilleen.

Liimaa haluamasi ovenkolkutin, kahva ja koristeet paikoilleen.

Ovenkolkutin ja kahva helmistä:

Tarvitset kaksi helmeä, pätkän kultanarua ja askartelumaalia.

Pujota kolkutinta varten naru toisen helmen reiästä ja tee naruun sopivan löysä solmu, niin, että naru jää helmestä roikkuvaksi pieneksi lenkiksi. Katkaise naru ja siirrä solmukohta helmen sisään. Maalaa kolkutinhelmi naruineen ja kahvahelmi haluamallasi värillä. Liimaa paikoilleen oveen.

Havukoriste:

Tarvitset ohutta askarteluhavua, jossa on sisällä rautalanka, viisi pientä helmeä, esimerkissä käytin sellaisia, joissa on helmen läpi menevän reiän sijasta metallilenkki, sekä ohutta kultaista narua.

Leikkaa askarteluhavusta sopivan mittainen pätkä ja sido sen toiseen päähän kiinni kultanaru. Pujota naruun yksi helmi ja kiepsauta naru havun ympäri niin että naru jää hieman löysälle ja helmi jää roikkumaan nätisti havun alapuolelle. Toista sama muiden helmien kanssa, niin että kuljetat narua tasaisesti havun toiseen päähän.

Kun pääset toiseen päähän, solmi naru siihen ja kieputa kultanaru takaisin päin mutta toista kautta ja niin että se asettuu aina ristiin aiemmin kieputetun kanssa. Kun pääset loppuun, solmi naru taas kunnolla kiinni havun päähän.

Leikkaa naru mahdollisimman läheltä solmua ja lisää molempiin päihin solmujen kohdalle tippa liimaa, niin solmut eivät pääse purkaantumaan omia aikojaan. Anna kuivua ja liimaa sitten oveen.

Kyltti:

Valaistuja seinäkylttejä voi ostaa nukkekotikaupoista, mutta voit tehdä seinään kiinnitettävän kyltin myös itse! Silloin tarvitset vain palan pahvia ja neljä tulitikkua, sekä hieman askartelumaalia ja liimaa. Voit piirtää oman kyltin tai tulostaa esimerkissä olevan kyltin täältä.

Leikkaa kylttiin tuleva kuva paperilta ja liimaa se pahville. Leikkaa tulitikuista kuvan kehystämiseen sopivan mittaiset palat ja liimaa ne paikoilleen. Maalaa tikkukehys ja pahvin reuna sopivalla ruskealla.

Iloa askarteluun!

***

1:25

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.