Tässä on Suomen välierävastustaja – viime vuoden finalisti selvitti jännittävän otteluparin

Suomi sensaatiomaisesti välieriin Davis Cupissa – Heliövaara ja Virtanen hehkuttivat Malagan suomalaisyleisöä 0:44
Näin suomalaistähdet kommentoivat Davis Cupin sensaatiosuoritustaan.

Suomi saa tenniksen miesten maajoukkuekilpailun Davis Cupin välierässä perjantaina vastaansa Australian. Viime vuonna Davis Cupin finaalissa Kanadalle hävinnyt Australia selvitti puolivälierässä Tshekin tiukan taiston jälkeen voitoin 2–1. Suomi kaatoi tiistain puolivälierässään Kanadan 2–1.

ATP-maailmanlistalla sijalla 78 oleva Tshekin Tomas Machac selvitti avauskaksinpelissä Australian Jordan Thompsonin 6–4, 7–5. Thompson on ATP-rankingissa sijalla 56.

Toisessa kaksinpelissä kohtasivat Tshekin ykköspelaaja Jiri Lehecka (ATP-31) ja Australian ykkönen Alex de Minaur (ATP-12). Lehecka voitti avauserän 6–4 ja johti toista erää 5–3, mutta de Minaur kiri rinnalle. Katkaisupelin australialainen voitti 7–2 ja erän näin 7–6.

Kolmannessa erässä edettiin siinäkin tasaisesti, mutta Leheckan ja Tshekin toiveet musertuivat erän 11. pelissä syötönmenetyksellä. De Minaur piti sen jälkeen omansa ja voitti erän 7–5 ja ottelun 2–1.

Voiton ja Suomen välierävastustajan ratkaisseessa nelinpelissä Tshekki peluutti Leheckaa sekä Adam Pavlasekia. Australia luotti hienosti tämän vuoden Davis Cupissa esiintyneisiin Matthew Ebdeniin ja Max Purcelliin, eivätkä suosikit pettäneet. Ebden ja Purcell johdattivat Australian Suomea vastaan 6–4, 7–5 -voitolla.

Australia on voittanut Davis Cupin historian saatossa kaikkiaan 28 kertaa. Edellisestä mestaruudesta on kuitenkin vierähtänyt jo 20 vuotta.

Suomen ja Australian välieräottelu Espanjan Malagassa alkaa perjantaina kello 17 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat