Suomalaisiin liittyvä fakta hätkähdytti Novak Djokovicia – "Se oli yllättävää"

Novak Djokovic hätkähti sinivalkoisesta yleisöstä Malagassa – "En tiennyt, että tällä rannikolla asuu suuri suomalaisyhteisö" 1:18
Novak Djokovic puhui Suomen tennistähdistä: "Intohimo ei jäänyt huomaamatta"

Kansainvälisen tenniksen ykköspelaaja Novak Djokovic oli voittamassa Serbian toistaiseksi ainoaa Davis cup -mestaruutta vuonna 2010 ja henkii halua johtaa maansa kaivattuun voittoon nyt Espanjan Malagassa. Kantona kaskessa vaanii muiden jäljellä olevien maiden tavoin hallitsevan maailmanmestarin Kanadan perjantaina puolivälierävaiheessa kilpailusta suistanut Suomi.

Kauden viimeistä viikkoaan ahkeroiva Djokovic pelasi Davis cupissa ensimmäistä kertaa vuonna 2004 ollessaan vain 17-vuotias ja ATP-rankingin sijalla 606.  Torinon ATP-finaaliturnauksen voitosta Malagaan saapunut tähti alleviivasi keskiviikon lehdistötilaisuudessa Davis cupin merkitystä tärkeimpänä joukkuekilpailuna lajin piirissä. Siitä oivana esimerkkinä toimivat serbin mukaan Suomen tueksi saapuneet kannattajat.

– Se oli yllättävää. En tiennyt, että tällä rannikolla asuu suuri suomalaisyhteisö. Katsomossakin oli eilen tuhansia ihmisiä. Siinä on Davis cupin kauneus: se kerää ihmiset yhteen kannustamaan maataan. Jos myös Emil Ruusuvuori on mukana joukkueessa, heillä on ehdottomasti mahdollisuus mennä pitkälle. He ovat nyt välierissä, joten mitä tahansa voi tapahtua, Djokovic vastasi MTV Urheilun kysymykseen.

Tennisliiton arvion mukaan paikan päälle on saapunut jopa 5000-6000 suomalaiskannattajaa. Virallisesti Malagassa asuvien suomalaisten määrä on kasvanut vuosikymmenen taitteen jälkeen samoihin mittaluokkiin, yli 6000 ihmiseen.

Djokovic kertoi lehdistötilaisuudessa hankaluuksistaan löytää vasenkätinen sparraajaa valmistamaan häntä huomiseen puolivälieräkoitokseen Isoa-Britanniaa vastaan, jonka riveistä löytyvät vasenkätiset Jack Draper ja Cameron Norrie. Suomen joukkueesta vahvistettiinkin MTV Urheilulle, että Djokovic on sopinut alustavasti harjoittelevansa Suomen Patrik Niklas-Salmisen kanssa.

Videolla lisää Novak Djokovicin havaintoja Suomen joukkueesta.

Lue myös:

    Uusimmat