Tässä on legedaarisen GameBoyn henkeä: Panic julkisti yksinkertaisen Playdate-käsikonsolin

Aiemmin muun muassa sovelluksia kehittänyt Panic on julkistanut erikoisen käsikonsolin. Playdatessa on mustavalkonäyttö ja kampi pelien ohjaamista varten.

Playdate sisältää 2,7-tuumaisen mustavalkonäytön 400 x 240 pikselin tarkkuudella, mikä lupailee erinomaista akunkestoa. Laite ladataan USB-C-liitännän kautta, minkä lisäksi se tukee Wi-Fiä ja Bluetoothia, ja onpa mukana 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja kaiuttimetkin. Konsolin mitat ovat 74 x 76 x 9 millimetriä, mikä tekee siitä vain hitusen nykypäivän älypuhelimia kookkaamman.

Pelejä ohjataan ristiohjaimen ja A- ja B-painikkeiden avulla, mutta konsolissa on myös erikoinen kampi oikealla laidalla. Panicin julkistustilaisuudessa kammen käyttöä esiteltiin Crankin’s Time Travel Adventure -pelin yhteydessä, jossa kampea kääntelemällä pelihahmoa liikuteltiin.

Playdate julkaistaan alkuvuodesta 2020, ja julkaisun yhteydessä konsolille toimitetaan Wi-Fin välityksellä 12 peliä. Panic on solminut yhteistyösopimuksia tunnettujen indie-pelikehittäjien kanssa, ja pelien voidaan myös jatkossa olevan edullisia ja digitaalisia.

Panic on kertonut, ettei tavoitteena suinkaan ole kilpailla nykypäivän johtavien käsikonsoleiden, kuten Nintendo Switchin kanssa, vaan ikään kuin täydentää niiden jättämiä aukkoja. Playdate maksaa julkaisun yhteydessä 149 dollaria, suoraan muunnettuna vajaat 135 euroa, ja on nyt ennakkotilattavissa Panicin verkkosivuilla.

Lue myös:

    Uusimmat