Tässä on Huawein uusi huippukännykkä: Mate S

Huawei on esitellyt uutta sukupolvea edustavan älypuhelinmallin, Huawei Mate S:n.

Huawei Mate S:ssä on 5,5 tuuman Full HD AMOLED näyttö. Kaarevan, reunoja kohti ohenevan metallisen rungon paksuus on keskeltä 7,2 mm ja reunoilta enää vain 2,65 mm. 

13 megapikselin takakamera on varustettu nelivärisellä RGWB-sensorilla, optisella kuvanvakaimella ja kaksois-LED-salamavalolla sekä itsenäisillä kuvasignaaliprosessoreilla. Puhelimen edessä on 8 megapikselin kamera pehmeäsävyisellä lisävalolla, jonka voi aktivoida esimerkiksi puhelimen takaosan sormenjälkitunnistimella.

Puhelimen kamerassa on valittavana myös ammattilaiskuvaustoiminto, joka mahdollistaa muun muassa ISO-arvon, valotuksen korjauksen, valotusajan ja tarkennuksen säädön käsin.

Pikalatausteknologian avulla kymmenen minuutin lataamisella voidaan saavuttaa peräti kaksi tuntia puheaikaa.

Fingerprint 2.0 ja Knuckle Control 2.0 -toiminnot yksinkertaistavat siirtymistä sovelluksista toisiin sekä nopeuttavat tiettyjen toimintojen käyttöönottoa. Esimerkiksi kameran voi aktivoida piirtämällä rystysellä puhelimen näyttöön ”C”:n (”Camera”) ja napauttamalla näyttöä kahdesti.

Lisäksi Huawei Mate S:ssa voi sormenjälkitunnistimen avulla tarkistaa ja poistaa puhelimen ilmoituksia, siirtyä kuvien esikatselutoimintoon sekä hoitaa puheluja.

Markkinoille myös Premium-malli

Lisäksi markkinoille tulee kalliimpi Mate S Premium-malli, jossa on useita käyttäjän painallusten voimakkuuteen reagoivia Force Touch -ominaisuuksia. Esimerkiksi kuvia selatessa yksittäisiä otoksia voi esikatsella painamalla ruutua voimakkaammin. Mate S:n Force Touchin avulla voi myös punnita ruudun päälle asetettavia esineitä.

Ennakkoon on odotettu, että myös Applen tulevassa uudessa iPhonessa olisi käytössä vastaavanlainen Force Touch -näyttö.

Huawei Mate S tuodaan markkinoille yli 30 maassa, Suomi mukaanlukien.

Laitteen perusversio 32 gigatavun tallennustilalla julkaistaan Suomessa lokakuussa titanium grey ja mystique champagne -väreissä 649 euron suositushintaan. Mate S:n Premium-versio puolestaan prestige gold ja coral pink väreissä 699 euron suositushintaan. Force Touch- ja dual SIM -ominaisuudet omaavan Premium-version saatavuus tarkennetaan myöhemmin.

Berliinin IFA-messuilla Huawei julkisti myös sen G-sarjan uusimman tulokkaan, Huawei G8:n, jossa on muun muassa 5,5 tuuman FHD-näyttö ja 3000 mAh:n akku sekä hyvät hämäräkuvausominaisuudet.

Lue myös:

    Uusimmat