Mainos

Kuvat: Tässä on Guggenheim-voittaja

Guggenheim-arkkitehtuurikisan on voittanut pariisilainen arkkitehtitoimisto Moreau Kusunoki Architectes ehdotuksellaan Art in the City.

Siinä näyttelytiloina toimivat katumaisen tilan ympärille ryhmitellyt ja toisiinsa yhteydessä olevat paviljongit ja aukiot. Voittaneessa ehdotuksessa taidemuseon julkisivussa käytetään suomalaista hiilikäsiteltyä puuta sekä lasia.  

Guggenheim-taidemuseolle on varattu tontti Helsingin Eteläsatamasta. Päätös rakentamisesta tehdään myöhemmin.  
Kuuden finalistin joukossa ei ollut yhtään suomalaista.  

Guggenheim-taidemuseolle yksityisiä varoja keräävä tukisäätiö on saanut kerättyä kolmasosan tavoitteestaan, kertoo Guggenheim Helsinki -tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Ari Lahti.  Tukisäätiön tavoitteena on kerätä museota varten 30 miljoonaa dollaria eli 26,4 miljoonaa euroa. Summa käytettäisiin Guggenheim-säätiölle maksettaviin lisenssimaksuihin.  

Museon rakentamiskustannukset ovat noin 130 miljoonaa euroa.  Taidemuseon rakentamispäätöksestä ja -kuluista vastaavat Suomen valtio ja Helsingin kaupunki.

Helsingiltä alustava kanta syksyllä

Guggenheim Helsinki -säätiö on kutsunut Helsingin kaupungin neuvotteluihin yhteistyön ehdoista. Seuraavaksi on määrä selvittää, millä edellytyksillä Guggenheim-museo voitaisiin toteuttaa Helsingissä.  

Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessaan, että sen oma arvio hankkeen taloudellisista ja elinkeinovaikutuksista valmistuu kesän aikana.  

Alustava ehdotus jatkotoimista valmistunee tiedotteen mukaan syksyllä, jonka jälkeen se tuodaan kaupunginhallituksen pohdittavaksi. Lopullisen päätöksen mahdollisesta hankkeeseen osallistumisesta tekee Helsingin osalta kaupunginvaltuusto.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.