Mainos

Tällainen olisi Guggenheim-museo: Olympiastadionia hätyyttelevä torni ja kaikille avoin sisäpiha

3:46

Helsingin Guggenheim-museon torni olisi lähes yhtä korkea kuin Olympiastadionin ja museolla olisi lämmitetty sisäpiha, jonne olisi vapaa pääsy, esittelee Helsingin sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

2:17

Helsingin sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljasen mukaan Helsingin Guggenheim-museoon luotaisiin avoin tila ja sisäbulebardi, joissa pääsisi liikkumaan myös ilman pääsymaksua. 

Viljanen selittää, että Guggenheimin rahoitusta suunniteltaessa päätettiin, että museota haluttiin turvata kaupunkilaisille ja luoda avointa kaupunkitilaa, ja siksi osaan museosta olisi päästävä myös ilmaiseksi museon aukioloaikoina.

Lisäksi museoon on Viljasen suunnitteilla avoin galleriatila.

Helsingin Guggenheim-museon ulkoasusuunnitelmista kuultiin jo viime vuonna, kun Moreau Kusunoki Architectesin suunnitelma Art in the City voitti järjestetyn arkkitehtikilpailun.

Viljanen kertoi tänään, että museon torni olisi 45 metriä korkea. Tornin huipulla olisi ravintola, josta avautuisi näkymä Helsingin ylle. 

Guggenheim Helsinki -museon rakentaminen voisi alkaa vuonna 2019, jos esitys hyväksytään Helsingin kaupunginvaltuustossa.

2:52

Tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Viljanen esitteli myös, miltä museorakennus näyttäisi sisältä. Katso Viljasen esitys videolta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.