Tässä käänteessä Roger Federerin ura lähti rakettimaisen nousuun – palkittu Jarkko Nieminen paljastaa hetken: "Vau-reaktio"

Jarkko Nieminen muistaa hetken, kun tenniksen supertähden Roger Federerin ura lähti rakettimaiseen nousuun.

Mahtavan tennisuran pelannut Jarkko Nieminen valittiin torstaina Urheilugaalassa Suomen urheilun kunniagalleriaan eli Hall of Fameen.

Niemiseltä kysyttiin oman uran huippuhetkeä valinnan jälkeen.

– Jos pitäisi sanoa yksi, mikä on lähes mahdoton tehtävä, sanon sen viimeisen illan tässä samaisessa kaupungissa, Roger Federeriä vastaan tai hänen kanssaan. Se oli aika hurja pikakelaus koko urasta, Nieminen muistelee tunteikasta iltaa muutaman vuoden takaa.

Pääkuvan video: Roger Federer hurmasi myös suomalaisen tennisyleisön Jarkko Niemisen jäähyväistapahtumassa marraskuussa 2015. Suomalaisyleisöllä oli hätkähdyttävä yllätys Federerille. 

Nieminen lopetti uransa vuonna 2015 ja ylsi parhaimmillaan maailmanlistan sijalle 13. Ferdererin ura päättyi vuoden 2022 syyskuussa, ja hetki oli jälleen suomalaiselle tunteikas, sillä kaksikko on ollut tekemisissä paljon vuosien aikana.

– Siinä kelautui pitkä osa omaa historiaa. Yhteiset hetket pukukopeissa kilpailuissa ja treeneissä ja siitä hurjaa matkaa aluksi aika tavallisesta lupaavasta juniorista yhdeksi suurimmista globaaleista urheilutähdistä, Nieminen muistelee sveitsiläistä.

Nieminen on tuntenut Federerin 14-vuotiaasta asti, joten hän on nähnyt miehen kehityksen läheltä. 

– Kun oltiin 17, hän nousi junioreiden maailman parhaaksi, ja oli jo vuotta vanhemmissa paras. Joka vuosi kehitys oli valtavaa.

Vuosi 1998 jäi vahvasti suomalaispelurin mieleen. Nieminen ja Federer pelasivat yhdessä nelinpeliäkin ja koko vuosi oli sveitsiläiseltä hurjaa tykitystä. Suomalaisen muistoihin on jäänyt se kausi, kun hän tajusi, että Federeristä tulee maailmantähti.

– Muistan sen hetken. Sitä ennen häntä ei edes pidetty kuin hyvänä ja lahjakkaana. Silloin tuli vau-reaktio ja sen jälkeen aika monta kertaa.

Federer on yksi historian menestyneimmistä tennispelaajista. Sveitsiläinen voitti urallaan 20 Grand Slam -titteliä ja otti yhteensä 103 turnausvoittoa. Nieminen ymmärtää miksi.

– Se pelin helppous on aina paistanut läpi. En ole koskaan nähnyt tenniksen pelaamisen olevan kenellekään niin helppoa kuin Federerille. En usko, että kukaan pystyy pelaamaan tennistä yhtä helponnäköisesti, Nieminen suitsuttaa vanhaa pelikaveriaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja