Tässä Iivo Niskanen on maailman paras – Petter Northugilta huima vertaus Johannes Hösflot Kläboon: "Norjassa monet nuoret katsovat"

Tulosruutu selvitti: Näin Iivo Niskasen vuorohiihdosta tuli maailman parasta – Petter Northug ylistää.

Iivo Niskasen vuorohiihto perinteisellä. Siitä on tullut viime vuosien aikana yksi kateuden kohde maastohiihdon huipulla.

Niskanen, 31, on saavuttanut uransa kaikki neljä arvokisavoittoa perinteisellä hiihtotavalla. Näistä kolme on tullut henkilökohtaisilla matkoilla.

Savolaisen suurin ase näissä voitoissa on ollut huiman hapenottokapasiteetin lisäksi vuorohiihto. Se on silmiä hivelevän kaunista ja tehokasta.

Entinen maastohiihtosuuruus, nykyisin asiantuntijatehtävissä toimiva Petter Northug kommentoi aihetta MTV Urheilulle Planicassa.

– Norjassa monet nuoret katsovat Iivon kisoja perinteisellä. Olemme keskustelleet paljon Iivon tekniikasta verrattuna Johannes Hösflot Kläboon, joka on pienikokoisempi ja jolla ei ole samanlaista vanhaa kunnon perinteisen tekniikkaa kuin Iivolla, Northug toteaa.

– Hän on mielestäni esimerkki siitä, miten perinteistä kuuluu hiihtää.

Katso Tulosruudun juttu Iivo Niskasen kateutta herättävästä perinteisen hiihdosta pääkuvan videolta. Niskanen muun muassa kertoo ketä hän saa kiittää loistavasta hiihtotekniikastaan. 

Niskanen esittelee perinteisen hiihtoaan päämatkallaan, 50 kilometrin yhteislähdössä Planican MM-kisoissa sunnuntaina. Mukana suomalaisista ovat myös Ville Ahonen, Perttu Hyvärinen ja Ristomatti Hakola. Kilpailu starttaa kello 13.00.  

Lue myös:

    Uusimmat