Tasavallan presidentin haastattelutunti suorana SuomiAreenasta – Mitä presidentti vastaa kansalaisten kysymyksiin?

SuomiAreenassa nähdään tänään Tasavallan presidentin haastattelutunti suoraan Porin torilta.

Sitä voi seurata suorana klo 17-18  suomiareena.fi:stä ja Katsomosta. Ohjelma lähetetään tv:stä tänään Kymmenen uutisten jälkeen MTV3-kanavalla klo 22:40.

MTV Uutisten järjestämällä Tasavallan presidentin haastattelutunnilla tentataan presidentti Sauli Niinistöä ja mukana on myös kansalaisten lähettämiä kysymyksiä.

Tilaisuuden juontavat MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila ja poliitiikan toimituksen päällikkö Jussi Kärki.

Tasavallan presidentin haastattelutunnin tuottaja Antti Mälkönen kertoo, että presidentille on tullut runsaasti kysymyksiä.

– Kysymyksiä tuli runsaasti, useita satoja. Aika laidasta laitaan. Lyhyitä, pidempiä, ulko- ja sisäpolitiikkaa, mutta myös selvästi kevyempiä ja henkilökohtaisiakin. 

Teemoista selkeimmin esiin nousivat kansalaisten huoli liittyen eriarvoisuuteen ja pakolaiskysymykset.

– Kysyttiin presidentin mielipidettä niin pakolaiskiintiön nostamisesta kuin turvapaikanhakijoiden auttamisesta. Myös presidentin ajatuksia koskien omiin valtaoikeuksiinsa tiedusteltiin. Useampi kysymys oli myös presidentin puuttumisesta perussuomalaisten puheenjohtajavalintaan. 

Myös Niinistön harrastukset ja tavat kiinnostivat.

– Kysyttiin muun muassa kiroilusta, lintujen seurannasta, lapsuuden unelma-ammatista, rullaluistelusta ja asumisesta. Haluttiin myös tietää onko presidentin mahdollista hiljentyä yksin omien ajatusten kanssa tai mikä on ollut raskain koettelemus presidenttikaudella.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat