Mitä haluaisit kysyä tulevalta presidentiltä? Ehdokkaiden tv-tentit käynnistyvät MTV:n Suurella vaalitentillä

MTV:n Suuri vaalitentti on ensimmäinen presidentinvaalien tv-tentti. Tentissä halutaan kuuluville myös tulevien sukupolvien ääni, minkä vuoksi videoituja kysymyksiä toivotaan erityisesti lapsikatsojilta.

Suureen vaalitenttiin osallistuu ensi keskiviikkona yhdeksän presidenttiehdokasta. Heistä yksi on Suomen tuleva presidentti. Tentti on suora lähetys Vallilan Pöllölaaksosta MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 13. joulukuuta kello 20–22.

Tentin lopuksi ehdokkaat pääsevät vastaamaan lapsikatsojan kysymykseen. Lasten kysymykset voivat liittyä arkisiin asioihin tai esimerkiksi tulevaisuuteen tai luontoon. Videoituja kysymyksiä voi lähettää osoitteessa mtvuutiset.fi/lukijankuvat. Kirjalliset kysymysehdotukset pyydetään osoitteeseen uutiset@mtv.fi.

Tentin tuottajan Päivi Hannulan mukaan lasten näkökulman huomioiminen vaikuttaa juuri nyt erityisen tärkeältä.

Nyt valittavan presidentin kaudet voivat kestää pisimmillään vuoteen 2036, jolloin nykyiset alakoululaiset ovat nuoria aikuisia. Vaikka presidentti ei päätä kotimaan politiikasta, arvojohtajana hänellä on valtaa siihen, miten tärkeässä roolissa pidämme esimerkiksi ilmastoasioita tai luontokadon pysäyttämistä poliittisessa keskustelussa. Lasten kysymykset näitä teemoista ovat paitsi vilpittömiä myös tosi fiksuja.

Tentin juontavat uutisankkurit Jan Andersson ja Jaakko Loikkanen. 

Presidentinvaalit: Suuri vaalitentti MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla keskiviikkona 13. joulukuuta kello 20–22. Tentin etkolähetys alkaa MTV Katsomossa kello 19.30. Pöllöraati ruotii ehdokkaiden suoritukset tuoreeltaan MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla Kymmenen uutisten jälkeen kello 22.35.

Lue myös:

    Uusimmat