Tarpeeksi tyttömäistä? Päiväkoti pyysi pukemaan vauvan "tyttömäisemmin" – vanhemmilta loistava kuitti

Sukupuoliroolit koulussa 7:07

Steve ja Jessica joutuivat erikoisen tilanteen eteen, kun heidän tyttärensä hoitajat vaativat vauvalle "tyttömäisempiä" vaatteita.

Video: Millaisia ovat sukupuoliroolit koulussa? Huomenta Suomen vieraana opettaja ja kirjailija Elina Tuomi.

Yhdysvaltojen Kansasista Tanskaan muuttaneilla Steve Roldilla ja hänen vaimollaan Jessicalla on kaksi lasta. Perhe joutui erikoisen tilanteen eteen, kun Jessica haki perheen pientä tyttöä hoidosta.

– Muutama vanhempi hoitaja hoitopaikasta ehdotti vaimolleni, että meidän pitäisi harkita tyttömme pukemista mekkoihin useammin. Tai meidän pitäisi panna hänen hiuksiinsa rusetteja, jotta muut lapset tietäisivät hänen olevan tyttö, Steve kuvaili Babble-sivustolle.

Perhe pukee tytön vaatteisiin, joka ovat käteviä, eikä välitä niiden väreistä.

– Emme olleet loukkaantuneita. Jos joku kutsuu tyttöäni pojaksi, ei se haittaa, mistä he tietäisivät, Steve sanoo.

Ilmeisesti muille väreillä on kuitenkin väliä.

Jessica päätti näpäyttää hoitajia

Jessica päätti näpäyttää tanskalaisen päiväkodin hoitajia: seuraavana päivänä tyttö oli puettu sinisiin vaatteisiin, mutta hänen päätään koristi piirretty kuva rusetista.

Steve jakoi kuvan asusta Reddit-sivustolle, missä se keräsi runsaasti kehuvia kommentteja.

Perheen pojalle puhutaan eri tavalla

Vaikka perhe ei loukkaantunut hoitajien kommenteista, he ovat jo huomanneet, että perheen pojalle puhutaan eri tavalla kuin tyttärelle.

– Huomaamme jo nyt, että siinä missä poikamme sai kohteliaisuuksia, kuten "hän on niin komea, vahva poika", kun ihmiset saavat tietää toisen lapsemme olevan tyttö, hän saa paljon "mikä kaunotar" - ja "onpa hän herttainen" -kommentteja.

22.8. klo 11.48: Juttuun lisätty tieto päiväkodin sijainnista.

Lue myös:

    Uusimmat