Tarot-kortit auttoivat Tuulaa toipumaan vakavasta sairaudesta

Tuula Huhtala sai vuonna 2006 äkillisen aivoinfarktin, joka vei hänen liikunta- ja puhekykynsä sekä muistinsa puoleksi vuodeksi. Tuula taisteli kuitenkin itsensä takaisin jalkeille ja liikkuu nykyään rollaattorin avulla. Avun toipumiseensa hän sai yllättävästä asiasta: Tarot-korttien tulkinnasta.

Tuula Huhtala kärsii kuitenkin nykyään aivoväsymyksestä, jonka vuoksi hän tarvitsee puolet enemmän unta kuin ennen. Jo muutamien tuntien puuhailu saa hänet hyvin uupuneeksi.

On kuitenkin eräs aktiviteetti, joka ei väsytä Tuulaa ollenkaan, päinvastoin: Tarot-korttien tulkinta pitää hänet henkisesti vireänä. Jopa lääkärit ovat Tuulaa tutkiessaan todenneet korttien kanssa toimimisen hänelle paremmaksi kuin muistiharjoitukset.

Rakas harrastus alkoi jo 20 vuotta sitten. Tuula kävi monien muiden naisten tapaan aina silloin tällöin ennustajilla, kunnes kyllästyi. Eräs tuttu kuitenkin vinkkasi Tuulalle vanhasta Tarot-tulkitsijasta, joka oli aivan toista kuin ne ennustajat, joiden luona Tuula oli vieraillut. Mutta jono olisi pitkä.

– Ajattelin silti, että enemmän uskon joulupukkiin kuin ennustajiin, Tuula muistelee.

Tuula kuitenkin sai kuin ihmeenkaupalla nopeasti ajan naiselle, joka totesi hänelle heti Tuulan kohdattuaan: "Mitä sinä täällä teet, kun itsekin tiedät?".

Tuula näki Obaman valtaannousun

Tuula alkoi opiskella Tarot-tulkintaa yliopiston kirjastosta ja kirjakaupoista löytämiensä lähteiden kautta. Hänen mukaansa tulkitsemista ei kuitenkaan voi pelkästään kirjoista oppia, vaan siihen tarvitaan lahjoja.

Ensin hän katsoi korteista ystävilleen, ja pikkuhiljaa häntä alettiin kutsua vierailulle tekemään tulkintoja isommillekin ystäväporukoille.

Viime vuosina Tuulan tulkinnat ovat kuitenkin tulleet tutuiksi myös suuremmalle yleisölle. Hän kertoi Forssan kaupunkilehdessä tammikuussa 2008, että Amerikassa nousee valtaan tumma, energinen nuori mies, joka poistaa negatiivista energiaa ympäriltään. Lisäksi hän paljasti Ruotsin kruununprinsessa häiden siirtymisen johtuvan sairaudesta ennen kuin hovi oli tiedottanut Danielille tehtävästä munuaissiirrosta.

Huomenta Suomen Sanna Kiiski puolestaan sai suorassa tv-lähetyksessä Kohtalon-kortin, joka on Tuulan mukaan Tarot-pakan miellyttävin kortti. Kolme päivää myöhemmin Kiiski sai tietää olevansa raskaana.

Aivoinfarkti ei Tuulan mukaan vaikuttanut heikentävästi hänen kykyynsä tehdä tulkintoja.

– Kun jouduin sen myötä jättämään entisen fyysisen työni taakse, minun on nykyään jopa helpompi keskittyä tulkintoihin, Tuula sanoo.

Studio55.fi/Nina Talmén

Lue myös:

    Uusimmat