Mainos

Tarkkana liikenteessä! Hämeen alueella jättimäärä hirvieläinkolareita – kahdessa päivässä jopa kymmeniä peurakolareita

5:41
Edes hyvä näkyvyys ei ole tae liikenneturvallisuudelle: Hirvikolareihin on varauduttava myös valoisaan aikaan – tämä video on siitä elävä todiste

Hämeen poliisin mukaan hirvieläinonnettomuuksia on tapahtunut Hämeen alueella huomattavan suuri määrä.

Viimeisen viikon aikana on tapahtunut yli 100 hirvieläinkolaria – ja viimeisen kahden vuorokauden aikana auto ja hirvieläin ovat kohdanneet ikävällä tavalla 34 kertaa.

Hämeen poliisin mukaan onnettomuudet ovat olleet pääasiassa peurakolareita. Poliisi kehottaakin autoilijoita tarkkaavaisuuteen Hämeen alueella, sillä onnettomuuksien suuri määrä viittaisi siihen, että peurakannat ovat kasvaneet alueella.

Länsi-Uudenmaan peurakolarikausi vilkkaimmillaan

Myös Länsi-Uudenmaa on aiemmin varoittanut tielle pomppivista hirvieläimistä, sillä peurakolarikausi on kyseillä alueella vilkkaimmillaan tällä hetkellä.

Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisista muistuttaa, että kolaririski on suurimmillaan aamu- ja iltahämärissä, jolloin näkyvyys ei ole kaikkein kirkkain. Lisäksi näkyvyys voi heikentyä sääolosuhteiden vuoksi, mikä saattaa myös näkyä kuljettajan kyvyssä reagoida nopeasti yhtäkkisiin tilanteisiin.

– Peura myös liikkuu niin nopeasti, että useista kojelautakameratallenteista on ollut havaittavissa, ettei kuljettaja ole ehtinyt reagoida yhtään ennen törmäystä, Kantola huomauttaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja