Tarkkaile postiasi, Toyota-kuski! Valmistaja löysi autoistaan vakavan vian – voi johtaa imusarjan puhkeamiseen

Volvolla historiansa suuri takaisinkutsu – koskee myös suurta määrää suomalaisia 5:14
Ruotsalainen Volvo ilmoitti viime kesänä historiansa suurimmasta takaisinkutsusta. Yhteensä 2,2 miljoonan auton korjauskampanja koskettaa myös suomalaisia.

Toyota kutsuu Suomessa takaisin yli 1 500 autoa.

Toyota on julkaissut Suomessa takaisinkutsukampanjan, joka koskee tiettyjä dieselmoottorilla varustettuja Auris-, Verso-, Avensis- ja RAV4-malleja.

Suomessa takaisinkutsuttavia autoja on yhteensä 1 573 kappaletta. Autot on valmistettu maaliskuun 2015 ja toukokuun 2018 välisenä aikana, ja niiden 1,6- tai 2,0-litraisen dieselmoottorin tyyppi on joko 1WW tai 2WW. Kokonaismäärä jakautuu eri mallien välillä seuraavasti:

  • Auris, 97 kpl
  • Verso, 132 kpl
  • Avensis, 1 182 kpl
  • RAV4, 162 kpl

Japanilaisvalmistajan mukaan ongelma liittyy joidenkin dieselmallien pakokaasujen takaisinkierrätysjärjestelmään.

Mahdollisessa ongelmatilanteessa pakokaasujen takaisinkierrätysjärjestelmässä (EGR) takaisinkierrätettävien pakokaasujen jäähdyttimeen voi muodostua sisäinen jäähdytysnestevuoto, joka puolestaan voi johtaa lämpövaurioihin, moottorinohjauksen menemiseen vikatilaan ja ääritilanteessa jopa imusarjan puhkeamiseen.

– Tietojemme mukaan viallinen EGR-jäähdytin ei ole aiheuttanut yhtään onnettomuutta eikä muita vaaratilanteita, Toyota kertoo tiedotteessaan.

Maahantuoja lähettää kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajille kirjeitse kutsun tarkastukseen. Korjaustoimenpiteenä on EGR-jäähdyttimen vaihto uuteen.

Takaisinkutsusta ei aiheudu kustannuksia autojen omistajille.

Lähde: Toyota

Lue myös:

    Uusimmat