Mainos

Tarkkaile kehonkieltä! Nämä merkit paljastavat valehtelijan

Kehonkieli paljastaa meistä yllättävän paljon! Kun tiedät mitä etsiä, pystyt helposti selvittämään, puhuuko mies sinulle totta vai ei.

Pettääkö poikaystäväni minua? Onko minulla syytä epäillä ystäväni puheiden todenmukaisuutta? Kehonkieleen perehtyneen asiantuntijan Judi Jamesin mukaan pelkkää kehonkieltä tarkkailemalla on mahdollista paljastaa yllättävänkin helposti ja nopeasti, puhuuko henkilö totta. Erityisesti tämä pätee miehiin, jotka ovat Jamesin mukaan melko huonoja valehtelijoita.

–  He todennäköisesti käyttävät tekniikoita, joita he käyttivät ollessaan viisivuotiaita, joten ne eivät ole kovin hienostuneita, James selittää.

Jos epäilet miehen valehtelevan, tarkkaile seuraavia merkkejä heidän eleissään ja katseessaan.

Liikkeiden ja ilmeiden korostaminen

Kun lapsi valehtelee, hän liikuttelee tarpeettoman paljon käsiään ja kohauttelee olkiaan. Samanlaiset merkit paljastavat valheen myös silloin, kun kyseessä on aikuinen mies. Kehonkielen laajuus ja kulmakarvojen nostelu paljastavat melko helposti valehtelijan.

Nenän raapiminen

Vaikka mies kuinka yrittäisi keskittyä pitämään pokkansa, valehtelu saa usein aikaan fysiologisen reaktion – verisuonten laajenemisen. Vaikka laajentuneita verisuonia ei voi paljain silmin havaita, ne aiheuttavat yleensä ikävää kutinaa. Jos keskustelukumppanisi siis sortuu raapimaan nenäänsä toistuvasti, kannattaa epäillä, onko hänen puheissaan perää.

Tiukan katsekontaktin ottaminen

Kun mies on suunnitellut kertovansa valheen, hän laittaa peliin koko suorituskykynsä. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että mies ottaa katsekontaktin ja kallistuu hieman eteenpäin. Jos tiukka katsekontakti ei kuulu miehen normaaliin käytökseen, tämä saattaa paljastaa valheen.

Katseen suunta 

Katsekontaktin lisäksi kannattaa tarkkailla myös sitä, kumpaan suuntaan miehen katse suuntautuu. Jos henkilö vilkuilee vasemmalle, se tarkoittaa yleensä sitä, että hän muistelee asioita. Jos henkilö vilkuilee puolestaan oikealle, se kertoo päättäväisyydestä ja siitä, että henkilö aikoo selvitä tilanteesta, johon hän joutunut.

Lähde: Expressen.co

***

0:49

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.