Tarkista, että aurinkorasvastasi löytyy tämä merkintä!

6:44

Ennen kuin kaupan hyllystä poimii halvimman mahdollisen aurinkorasvan, kannattaa kiinnittää huomiota pariin asiaan.

– Aurinkorasvassa pitää olla sekä UVA- että UVB-merkintä, Syöpäjärjestöjen kehittämispäällikkö Virve Laivisto sanoi torstaiaamuna Huomenta Suomessa.

Joissakin aurinkovoiteissa on suoja vain UVA-säteilyä vastaan. UVA-säteet eivät aiheuta palamista vaan vanhentavat ihoa.

Nykyään UVA-säteilynkin tiedetään runsaissa määrin saatuna lisäävän ihosyövän riskiä, mutta pääsyynä esimerkiksi aurinkokeratooseihin ja okasolusyöpiin pidetään nimenomaan palamista aiheuttavaa UVB-säteilyä. UVB-säteily vaikuttaa myös ihon tyvisolusyöpien ja melanoomien kehittymiseen.

Syöpäjärjestöt suosittelevat lisäksi käyttämään vain sellaista aurinkorasvaa, jonka suojakerroin on vähintään 30.

– Ja jos matkustaa etelän lämpimiin maihin, kyllä sitä 50:ä (suojakerrointa) kannattaa suosia.

Aurinkorasvaa pitää lisätä parin tunnin välein ja erityisesti uimisen ja hikoilun jälkeen. Suojavoiteenkaan kanssa auringossa ei ole hyvä makoilla koko päivää, vaan suojaa kannattaa hakea myös varjosta ja vaatteista.

Mihin kellonaikaan pitkää auringossa oleskelua pitäisi välttää? Millaisiin vaatteisiin helteellä kannattaa pukeutua? Mitkä kaksi asiaa pitää muistaa aurinkolaseja ostaessa? Mistä ihosyöpien lisääntyminen kertoo? Katso koko video ylhäältä.

Lähteenä videon lisäksi: Ilmansyopaa.fi, Euromelanoma.org

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja