Tärkeästä päivästä ikuinen muisto – nainen askartelee hääpuvuista ainutlaatuisia koruja

Jotain vanhaa, jotain uutta. Korusuunnittelijan avulla morsian voi kantaa hääpukuaan jopa vuosikymmeniä. 

Tavallisesti hääpukua käytetään vain kerran, jonka jälkeen se joko myydään tai säilötään varastoon.

Korusuunnittelija Gabe Brattonilla on ongelmaan ratkaisu. Hän nimittäin suunnittelee ja valmistaa koruja vanhoista hääpuvuista, jotka muuten jäisivät vain kaappeihin pölyttymään. Hänen luomiensa korujen avulla hääpuvut jäävät kantajiensa elämään aivan ainutlaatuisella tavalla. 

Asiakkaan toiveet otetaan hyvin huomioon

Miltä tuntuisi antaa oma kallis hääpuku leikeltäväksi? Brattonin mukaan monet asiakkaat pelkäävätkin hääpukujensa niin sanotusti turmelemista, mutta hän kertoo keskustelevansa jokaisen asiakkaan kanssa erikseen siitä, miten juuri kyseinen hääpuku pääsisi oikeuksiinsa.

– Jos asiakas tulee ohuen pitsin kanssa, ehdotan yleensä korvakoruja tai pientä kaulakorua. Raskaammat kankaat ovat puolestaan ihanteellisia jonkun kestävämmän, esimerkiksi rannekorun valmistukseen, Bratton kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Hän keskustelee jokaisen asiakkaan kanssa pitkään selvittääkseen korun kantajan tyylin. Hän haluaa, että korun kantaja tuntee olonsa mukavaksi korun kanssa.

– Välitän todella paljon jokaisen hääpuvun tarinasta, ja haluan luoda muiston, joka säilyy morsiamen mukana vuodesta toiseen.

Koruoppia sukupolvesta toiseen 

Jokaisen tilaustyön tekeminen kestää neljästä kymmenen viikkoa. Brattonilla on paljon kokemusta korujen tekemisestä, ja hän sekoittaakin mielellään eri kankaita ja tekstiilejä keskenään. Juuri tällä hetkellä hän tutkii mahdollisuuksia käyttää töissään säkkikangasta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Bratton oppi korujen valmistuksen seuraamalla vanhempiaan ja isovanhempiaan jotka myös harrastivat käsitöitä.  Nykyään hän valmistaa työkseen kaikenlaisia koruja, kuten sormuksia ja rintaneuloja, mutta myös kalvosinnappeja. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

VIDEO: Katso videolta kuinka nämä ainutlaatuiset korut valmistuvat. 


Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja