Mainos

Tarja Turunen: Kävin niin pohjalla kuin mahdollista

Nyt kun elämää järisyttävistä käänteistä on kulunut tarpeeksi aikaa, voi laulaja tunnustaa uineensa hyvin syvällä Nightwish-potkujen jälkeen.

Moni suomalainen muistaa sen hetken, kun maailmalla mainetta niittänyt Nightwish erotti täysin yllättäen solistinsa lokakuussa 2005. Julkinen nöyryytys ja potkujen saaminen jättivät jälkensä Turuseen, joka tunnustaa liki seitsemän vuotta tapahtumien jälkeen olleensa tuolloin aivan rikki.

– Aika tuolloin oli erittäin rankkaa. En toivo sitä pahimmalle vihamiehellenikään. Kävin tuolloin niin pohjalla kuin mahdollista, se oli sellainen lantakuorma, joka tuli niskaani, nykyisin upeaa soolouraa tekevä Turunen sanoo.

Vaikka eroa riepoteltiin julkisuudessa armotta, ei pitkän linjan muusikko halunnut jäädä kuitenkaan tuleen makaamaan.

– Siitä tunteesta oli päästävä eroon. Siitä oli pakko nousta ja mennä lavalle. Se oli ainoa asia mihin pystyin luottamaan, omaan ääneeni ja kroppaani. Ja tietysti omiin läheisiini ja perheeseeni.

Vaikeudet kuitenkin muovasivat sisukkaasta naisesta sen, mikä hän on nykyään. Rankat kokemukset kasvattivat ja opettivat paljon. Nyt nainen voi paremmin kuin koskaan, ja se näkyy myös ulospäin.

– Nyt voin sanoa, että olen syntynyt uudestaan artistina. Moni on tullut sanomaan, että "Tarja, siehän aivan hehkut". Voin sanoa, että olen nyt onnellinen. Muistan erityisesti sen, kun eräs nainen sanoi minulle viime vuonna joulukonsertin jälkeen, että olen Suomen oma Edith Piaf. Tuntui ihanalta, kun hän sanoi minusta hehkuvan valoa. Mutta niinhän se on. Rankkojen vuosien jälkeen tunnelin päässä oli kuin olikin valoa.

Uutta, jalostuneempaa Tarjaa päästään kuulemaan elokuussa, kun nainen julkaisee upean rocksoololevy-paketin, joka kattaa niin CD:n, DVD:n kuin Blue-Rayn.

– Olen saanut nyt itsevarmuutta ja luotan omiin taitoihini. Olen saanut vapauden tehdä sitä mitä haluan, kirjoittaa itse omat kappaleeni. Voin vaikuttaa itseeni ja omiin päätöksiini. Nyt tekemisiäni ei enää kyseenalaisteta, Tarja tunnustaa.

(MTV3-ANN-MARI LEINONEN)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja