Tappiotta pelannut tshekkiläisjoukkue yllätti Antero Mertarannan nousemalla CHL-välieriin: "Ei ole vaikea arvioida, missä voima piilee"

Jääkiekon CHL:n välierät alkavat tiistaina, ja finaalipaikasta kamppaillaan pareissa Frölunda Indians-HC Plzen sekä Red Bull München-Red Bull Salzburg. C Moren selostaja Antero Mertaranta uskoo Frölundaan ja Münchenin ulkomaalaispelaajiin.

Frölunda on CHL:n kestomenestyjä, sillä ruotsalaisseura on voittanut mestaruuden vuosina 2016 ja 2017. Frölunda saa tiistaina käynnistyvissä välierissä vastaansa tshekkiläisen Plzenin, joka on pelannut tappioitta läpi CHL-kauden.

MAINOS

CHL:n pudotuspelit tiistaina 
C Morella

Frölunda – HC Plzen klo 18.50 C More Sport 1:llä ja cmore.fi:ssä
Red Bull München – Red Bull Salzburg klo 20.20 C More Sport 2:lla ja cmore.fi:ssä

C Moren sivulle pääset tästä

Mertarannalle tshekkiläisten voitokkuus on ollut yllätys. Plzen oli kaudella 2016-2017 vain 32 parhaan joukossa.

– Vakuuttavasti vain yksi tasapeli ja yhdeksän voittoa. Se kertoo siitä, että asioita on tehty paljon oikein. Siitä huolimatta edelleen näen, että Frölunda on tässä sarjassa ennakkosuosikki.

Välierien toinen pari, Red Bull München-Red Bull Salzburg, on puolestaan Keski-Euroopan joukkueiden taisto. Kummallakin joukkueella on riveissään kovia ulkomaalaisvahvistuksia, joihin Mertarannan mukaan kannattaa kiinnittää huomiota.

– Münchenillä etunenässä vaikka Trevor Parkes, yhdeksän maalia ja (CHL:n) paras maalintekijä tähän mennessä. John Mitchell toinen kova tekijä (2+12). Tämä ratkeaa puhtaasti vierastyöläisten ja yksilöiden kautta.

Myös Frölundan ja Plzenin kamppailussa on kovia pistemiehiä. Frölundan Ryan Lasch on iskenyt tehot 2+15 ja johtaa CHL:n pistepörssiä. Joukkuekaveri Chay Genoway on pistepörssin toisena saldolla 6+8. Lasch on pelannut Suomessa Lahden Pelicansin ja TPS.n riveissä.

– Ruotsalaisjoukkueesta ilman muuta kolme nimeä: Joel Lundqvist, joukkueen ehdoton selkäranka ja kestomenestyjä. Ja sitten pistepörssin kaksi parasta miestä, Ryan Lasch ja Chay Genoway.

Myös Plzenillä on maalintekopotentiaalia.

Milan Gulas (8+4), Petr Kodytek (5+5) ja Miroslav Indrak (6+1) ovat tehneet puolet joukkueen maaleista. Ei ole vaikea arvioida, missä se voima piilee.

Välierissä ei nähdä suomalaisjoukkueita. Mertaranta kuvailee tilannetta katastrofiksi. Katso ylälaidan videolta selostajan mietteitä Oulun Kärppien putoamisesta!

Lue myös:

    Uusimmat