Antero Mertaranta paaluttaa suorat sanat liigajoukkueiden otteista CHL:ssä – on eri mieltä Kärppä-luotsi Mikko Mannerin kanssa

SM-liigajoukkueiden suorituksissa jääkiekon CHL:ssä soi tällä kaudella molli: yksikään suomalaisnippu ei yltänyt neljän parhaan joukkoon, ja kahdeksan parhaan sakkiinkin ylsi ainoastaan Oulun Kärpät. C Moren selostaja Antero Mertaranta ei lähde suomalaispäitä silittelemään.

MAINOS

CHL:n pudotuspelit tiistaina 
C Morella

Frölunda – HC Plzen klo 18.50 C More Sport 1:llä ja cmore.fi:ssä
Red Bull München – Red Bull Salzburg klo 20.20 C More Sport 2:lla ja cmore.fi:ssä

C Moren sivulle pääset tästä

Suomalaisten huonot esitykset ovat virittäneet keskustelua SM-liigan tasosta suhteessa muihin sarjoihin, Mertarannan mielestä aiheesta.

– Tämä hipoo minun mielestäni katastrofi miinusta. Perusteena on se, että kyllä SM-liiga mielletään edelleen niin kovaksi sarjaksi, että jos meillä ei yhtään joukkuetta löydy neljän parhaan joukkoon, niin onhan se pettymys ja keskustelun paikka, myös sikäli, että koko ajan muut eurooppalaiset sarjat vahvistuvat – nimenomaan hyvillä pelaajilla, Mertaranta paalutti Teemu Niikon haastattelussa Urheiluextrassa.

Pudotuspeleihin suomalaisjoukkueista selviytyivät ylipäätään vain Kärpät ja Tappara, kun taas edelliskauden CHL-mestari JYPin ohella HIFK:n ja TPS:n taival tyssäsi jo lohkovaiheeseen.

Tappara taipui neljännesvälierissä tshekkiläiselle Kometa Brnolle yhteismaalein 6–10, ja Kärpät putosi kierrosta myöhemmin puolivälierissä itävaltalaista Red Bull Salzburgia vastaan yhteisnumeroin 3–4.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner sanoi, että joukkue hävisi puolivälierissä täysin hänen takiaan, koska hän valmisti joukkueensa niin huonosti ensimmäiseen peliin. Tuon taiston Salzburg voitti kotonaan 3–2, ja toisesta osaottelusta Oulusta 1–1-tasapeli riitti sille jatkopaikkaan.

– Mikko Manner otti omaan piikkiinsä sitä. Olen eri mieltä; kysymyksessä on kuitenkin maalintekopeli. Kyllä Kärpät oli niin paljon parempi jälkimmäisessä ottelussa, että sen olisi pitänyt voittaa. Mutta pelissä voi tapahtua kaikenlaisia asioita silloin, kun maalinteko ei onnistu, Mertaranta niputti.

Lue myös:

    Uusimmat